Ekim ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklandı.  TİM verilerine göre Türkiye, ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artışla 12 milyar 598 milyon dolar oldu.

Ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın ihracatçı iller arasındaki 9. sıradaki yerini koruduğunu belirtti.

Kösemusul, açıklamasında şunlara değindi:

“Sakarya ekim ayı ihracatı, 184 milyon 836 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında %16,6 düşüş yaşanırken, Eylül ayına göre oranlandığında ise  %23 düşüş gerçekleşmiştir.

En çok ihracat yapan ilk 10 il arasındaki sıralamada yerimizi geriletmeyecek şekilde yaşanan düşüşler bizleri hedefimiz olan ilk 5’ten uzaklaştırmamıştır.  İş dünyası engebeli, zor ve mücadele gerektiren bir platformdur. Bu tür iniş çıkışlar olabilmekte. Uluslararası ticaret, sadece alıcı ve satıcı arasındaki bir ticari durumdan öte, farklı açılardan değerlendirilerek sonuçları yaşanan bir süreçtir. Bizler, ihracatımızın ve uluslar arası ticaretimizin ufak olumsuzluklardan etkilenmeyeceğinin bilincindeyiz.

İhracatımızda emeği geçen iş dünyamızı tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haber Tarihi : 1/11/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::