Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 25 Mart 2010 Perşembe günü "Genç Girişimciler için Teknoloji ve Yenilik Odaklı Hibe Destekler Proje Hazırlama Eğitimi" düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çetin Karakaya'nın gözetiminde gerçekleştirilen eğitim seminerine,  lisans son sınıf, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya lisans, yüksek lisans veya programlarından son 5 yıl içersinden mezun olmuş kişiler katıldı.

Eğitim seminerinde katılımcılara, girişimci bireylerin yenilik ve teknoloji odaklı projelerini hayata geçirebilmeleri, işletmelerini kurabilmeleri, ihtiyaç duydukları tüm alımları karşılıksız hibe şeklinde sağlayabilecekleri destek programlarının kapsamı, başvuru şartları, başvuru süreci ve başvuru formlarını hazırlanması ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Yeni projeleri olan girişimcilerin projelerine karşılıksız olarak danışmanlık desteği verileceği belirtildi.

Söz konusu eğitim seminerinde; Türkiye genelinde Sanayi Bakanlığı'na gönderilen toplam 567 adet başvurudan 100 'ünün onaylanmış olduğunu ve 100 bin TL'lik hibe desteğinden yararlanmaya hak kazandıklarını belirten Karakaya bu sayının beklenenden düşük olduğunu belirterek bu sayının daha da yükseltilmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Onaylanan projeler arasında 34' ünün mezunlara ait 66'sının ise öğrencilerden oluştuğunu ve öğrenci sayısının fazla olmasının umut verici olduğunu ifade eden Çetin Karakaya, onaylanan proje konuları arasında enformasyon, elektrik, elektronik, biyo agro, makine, malzeme ve kimya alanlarının seçildiğini dile getirdi. 

Onaylanan projeler arasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ar-Ge biriminin girişimci ile birlikte hazırladığı "Atıl Enerji'nin Geri Kazanımı" konulu Önder Gezgin'e ait proje de bulunmaktadır. Proje hakkında da katılımcılara iş planı ve ilerleme süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Önder Gezgin konuşmasında söz konusu projenin son aşamasına kadar SATSO Ar-Ge Proje Destek Birimi' nin büyük destekleri olduğunu ve bundan sonraki süreçte de desteklerinin devam edeceğini belirterek teşekkürlerini sundu. Karakaya, "Türkiye' de onaylanan 100 girişimci projesinden birinin SATSO desteği ile Sakarya' dan çıkmış olması bizleri ayrıca sevindirdi" dedi. Bu girişimcilerin KOBİ olduktan sonra da yeni projelerini bekledikleri ve yine karşılıksız destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Eğitim seminerinin ardından katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. 

Haber Tarihi : 25/3/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::