Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ve daire müdürlerinden oluşan heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Üyelerinin de iştirak ettiği ziyarette konuşan Başkan Kösemusul, Sakarya’nın doğa harikalarına ve bitki örtüsüne sahip çıkarak gelişimine yön vermekten yana olduklarını ve çevreye olan duyarlılıklarını da her fırsatta dile getirdiklerini ifade etti.

“Çevre konusunda büyük bir hassasiyet göstererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız bir mirasın emanetçileri olduğumuzun bilincindeyiz.” diyen Başkan Kösemusul konuşmasına  “Sakarya sadece sanayisi değil, turizm, tarımı, eşsiz doğası ve ticareti ile bir bütündür. Her özelliği farklı bir kesime hitap ederken ve gelişirken birbirilerine zarar vermeden ilerlemelerine gayret ediyoruz. Bu bizim vizyonumuz. Bu çerçevede Orman Bölge Müdürlüğümüz ile her türlü işbirliği ve ortak projede yer alabilir katkı sağlayacak fikirlerinize de açığız. MARKA desteğiyle projeler hazırlanması konusunda çalışma başlatalım ” diyerek devam etti.

Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ise müdürlüğün çalışmaları hakkında detaylı bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Kurşun sunumunda Sakarya’nın %43 orman alanlarına sahip olduğunu belirterek “Orman alanlarının devamlı ve sürdürülebilir olarak değerlendiriyoruz. Bölgede karbon tutulumu 22.84 ton civarındadır. Bozuk ormanları azaltıyor, verimli ormanları artırıyoruz, böylece karbon salınımı azalıyor. Ancak bölgemizin karbon salınımı açısından durumu ile ilgili bir çalışma henüz bulunmamaktadır.” dedi. Türkiye’nin önemli subasar ormanı olan Acarlar Longozu’nun turizm açısından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kurşun, bölgenin doğa turizmine uygun hale getirilmesi için işbirliğine ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

 

Haber Tarihi : 11/11/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::