Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 
Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Nadir Öztürk ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu Torba Yasa’nın SATSO üyelerine sunduğu fırsatlar üzerine bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, kamuoyunda Torba Kanun olarak adlandırılan 6552 sayılı “İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” ile SATSO üyelerinin aidat ödemelerine gelen taksitlendirme ve indirim konusu değerlendirildi.

Üyelerin geçmiş dönem aidat borçları için indirim ve taksitlendirme fırsatı sunan çalışmanın 01 Aralık 2014’te sona ereceği bilgisini veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Torba Yasa üyelerimizin geçmiş dönem aidat borçlarını ödeyebilmeleri ve taksitlendirme konusunda büyük bir fırsat sunuyor. Üyelerimizin bu imkandan yaralanmalarını tavsiye ediyor, son başvuru tarihinin 01 Aralık 2014 olduğunu da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu ise “Torba Yasa uygulaması ile üyelerin geçmiş döneme ait biriken borçlarına isabet eden gecikme zamları yerine, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları hesaplanacak ve peşin ödemede toplam borç üzerinden % 10 indirim uygulanacak veya taksitle ödenebilecek” dedi.

SATSO Üyelerinin geçmiş dönem aidat borçlarını yapılandırabilecekleri uygulama  konusunda üyeleri bilgilendirmek adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren  Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Nadir Öztürk ; “Söz konusu indirim ve taksitlendirme üyelerimiz için önemli bir fırsat ve güzel bir uygulamadır. 01 Aralık tarihine kadar Odamıza dilekçe ile başvurarak müracaat etmeleri de kendilerinin menfaatlerinedir” diyerek uyarıda bulundu.

 

 

Haber Tarihi : 13/11/2014
PAYLAŞ
Son Haberler ::