Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumoff, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskosvki ve İş Geliştirme Müdürü Ana Stojkova ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve karşılıklı yatırım avantajları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Sakarya’nın sosyo ekonomik durumu ve SATSO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sahip olduğumuz ortak kültür ve ortak tarihle birlikte ticari işbirliğini de sürekli kılarak birlikteliği ticari anlamda da yürütebiliriz” dedi.

 Başkan Kösemusul Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetlerine de değinerek “Bizler Sakarya iş dünyası olarak çok çalışmayı seviyoruz, ilimiz ve ülkemizin uluslar arası ticarette ön sıralarda yer alması adına gayretlerimiz devam ediyor. Kurulan organize sanayi bölgeleri ile yerli ve yabancı yatırımcıların tercih edebileceği özel bir bölge olma yolundayız. Makedonya ve Sakarya ile işbirliği yapmaktan, ortak kültüre sahip bu iki ülke arasında ortaklık kültürünün de yaygınlaşmasından memnuniyet duyarız. “ dedi.

Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlar Bakanı Jerry Naumoff ise her iki ülke arasında daha fazla işbirliği yapılabileceğini belirterek, Sakaryalı yatırımcılara Makedonya’da çok avantajları olan yatırım imkanları sunabileceklerini söyledi.

Naumoff “Sanayinin kaptanları ile bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sakarya iş dünyası oldukça başarılı ve girişimci bir ruha da sahip. Burada iş ve çalışma enerjisi hissettik. Sakaryalı yatırımcıların büyüklüğü ve ciddiyeti çok ilgimizi çekti. Makedonya, yatırımcılara önemli devlet destekleri ve avantajlar sunmaktadır. Bunu sadece ülkeye yatırım olarak görmemek gerek, firmalarınızın büyümesine de katkı olarak değerlendirmelisiniz. Avrupa’daki en rekabetli bölge olarak dikkat çeken Makedonya Avrupa’ya açılma yolunda düşük maliyetli uygun bir bölgedir” diyerek yatırımcılara çağrıda bulundu.

Haber Tarihi : 25/11/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::