TOBB tarafından Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen "Oda Akreditasyon Modeli" kapsamında Akredite A Kalite odalar arasında yer alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası,  bir akreditasyon denetimini daha tamamladı.

Temelde odalar tarafından yerine getirilmesi gereken asgari hizmetleri ortaya koyan ve gelişim süreçlerini gözlemek amacıyla gerçekleştirilen akreditasyon denetimi 3 yılda bir gerçekleştirilmekte olup bu yıl denetim, Türk Loydu Denetmeni Müjgan Çetin tarafından gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Akreditasyon Kurulu İzleme Komitesi Başkanı Ömer Arslan, Meclis ve İzleme Komitesi Üyesi Bünyamin Müftüoğlu, Genel Sekreter Uğur Tın, akreditasyon ekibi ve birim müdürlerinin katıldığı açılış toplantısı ile başlayan denetim, 9 saat sürdü ve kapanış toplantısı ile sona erdi.

Türk Oda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların gözden geçirildiği denetim ve iyileştirme çalışmalarının olumlu geçtiğini belirten Türk Loydu Denetmeni Müjgan Çetin, denetimle ilgili yaptığı değerlendirmede akreditasyon sisteminin uygulamadaki sürekliliğini vurgulayarak denetimle ilgili değerlendirme sonuçlarının kısa zamanda TOBB tarafından SATSO’ya bildirileceğini ifade etti.

Denetim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Arslan ise "Akreditasyon yaşayan bir süreçtir ve bu süreçte hizmet kalitesini daha ileriye götürmek amaçtır. Oda olarak yıllarla birlikte hizmet kalitesini yükselterek ve uluslararası kalite standartlarındaki hizmetlerimizi her geçen gün artırarak örnek uygulamaları ile başarılarımızın devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz.”  dedi.

Akreditasyon Mevzuatı gereği SATSO 3 yılda bir denetime tabi tutulmakta. 2005 yılında Türk Loydu Vakfı tarafından yapılan ilk denetlemenin ardından, 2008 yılında yapılan ikinci denetlemeyi başarı ile veren SATSO, 2009 yılında İngiltere Odalar Birliği Sorumlusu, Türk Loyd'u Denetim Sorumlusu tarafından gerçekleştirilen uluslararası Eurocahmbers denetiminden ve 2011 yılındaki Türk Loydu Akreditasyon Denetiminden başarıyla geçerek A Kalite Hizmet Belgesi almaya hak kazanmıştı.

 

 

Haber Tarihi : 1/12/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::