Mersin Valisi Sayın Özdemir ÇAKACAK'ın eşi Sayın Kevser ÇAKACAK ile Mersin Ekonomi Platformu Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP) Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu oldu.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya ve Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen program kapsamında SATSO Meclis Salonu’nda kadın girişimciler ve girişimci adaylarına yönelik bir seminer de düzenlendi.

Etkinliğe, Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, Mersin Ekonomi Platformu Üyeleri, Sakarya kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri, girişimci adayı kız öğrenciler ve bayanlar iştirak etti.

Programın açılışında Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği (AGİP)’in faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. AGİP’in kurulma amacı ve hedefleri ile ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Hanife Körünoğlu “Derneğimizin misyonu; Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin etkinleştirilmesini ve geliştirilmesini sağlamak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek; kadınları/gençleri girişimciliğe özendirmek, kadın/genç girişimcileri desteklemek, eğitim alanında öğrencilere girişimci ve yenilikçi düşünce yapısını kazandırmak, bu konuyla ilgili araştırma ve geliştirme projeleri hazırlamak, gerekli görüldüğünde bu projeler için gerçek ve tüzel kişilerle fikir birliğinde bulunmaktır.” dedi.

Ardından söz alan Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak ise “Bir Sakaryalı olarak görev yerimiz olan Mersin’deki girişimci bayanlar ve Sakaryalı bayanların bir araya gelerek işbirliği fırsatlarını değerlendirmelerine vesile olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum.” Dedi. Bayan Çakacak girişimciliğin önemine değinerek ülkemizdeki var olan kadın girişimci potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Sayın Kevser Çakacak’ın konuşmasın ardından Mersin Ekonomi Platformu üyesi rol model iş kadınları Hediye Dalgıç ve Selcen Karagöz, Sakaryalı girişimci kadınlar ve girişimci adaylarına iş dünyasına nasıl adım attıkları ve işlerini nasıl geliştirdiklerini anlatarak başarı öykülerini paylaştılar.

Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ise konuşmasında Mersin Heyetini Sakarya’da ağırlıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mersin Ekonomi Platformu ‘nu başarılı ve örnek çalışmalarından dolayı tebrik etti. Hacıeyüpoğlu SATSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek “ Kurul olarak ilimizdeki girişimci kadınların niceliksel ve niteliksel olarak üst seviyelere çıkması adına gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bizler kadınlarımızda var olan girişimcilik ruhunun harekete geçirilmesi için itici bir güç olduğumuza inanıyoruz” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya ise kadınların iş dünyasında aktif olarak var olması gerektiğini vurgulayarak gelişen dünya konjonktürünün kendine güvenen, vizyon sahibi, geleceği gören iş kadınlarına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Fatma Aygün Kahya konuşmasının devamında “Mersin Heyeti ile gerekli işbirliği ve ortak proje çalışmalarında bulunmaktan SATSO adına memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Ekonomi Platformu üyesi ve Girişimcilik Eğitmeni Hatice İğde ise girişimci kadınlar ve adaylara yönelik kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı. İğde yaptığı sunumda “Hayaller olmadan hedefler olmaz, gideceğiniz yeri bilmiyorsanız hangi yoldan gittiğinizin de bir önemi yok diyerek girişimcilik yolculuğunda adayların ne istediklerini iyi bilmeleri gerektiği ve yol haritalarını çizmeleri gerektiğini ifade etti. İğde ayrıca girişimcinin iş dünyasında olabilecek her türlü tehlike ve risklere karşı ön görülü ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade ederek “Siz fırtınada uyuyabilir misiniz? Eğer fırtınada uyuyacak şekilde tedbirlerinizi alır kendinizi hazırlarsanız fırtınaları raht atlatırsınız. Başarılı bir işletme tüm alanlara kuşbakışı bakabilme yetisine sahip olmalıdır, tek alana kanalize olan işletmeler diğer birimlerdeki açıkları göremediği için başarısız olur. İşletme tüm birimleri ile bir bütündür” dedi.

Seminer soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 11/12/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::