Otomotiv Şehri Sakarya projesi kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde tüm paydaşların girişimleriyle 3 yıldır devam eden çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde mühendislik dahil Otomotiv Bölümü açılmasına yönelik çalışmalar Yüksek Öğrenim Kurumu nezdinde olumlu sonuçlandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde aktif olarak eğitim vermeye başlaması planlanan Otomotiv Bölümünün Sakarya Üniversitesi bünyesinde açılacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları dile getirdi:

“Sakarya Vites Yükseltiyor sloganı ile Sakarya’nın sesini tüm ulusal ve uluslararası platformda duyurma gayretlerimiz artarak devam ediyor. “Sakarya otomotiv üssü olmalıdır.” diyerek çıktığımız yolda ve koyduğumuz hedeflerde emin adımlarla ilerliyor olmaktan dolayı büyük mutluluk içersindeyiz. Biz var olan potansiyelimizi yükseltmek, gücümüze güç katmak anlamında gerekli tüm donelerimizi tamamlama arzusundayız.  Bizi bu yolda yalnız bırakmayan tüm hizmet erklerimize teşekkür ediyor, birlikteliğimizle gurur duyuyoruz. Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a da üstün gayretleri ve desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyor, üniversitemiz bünyesinde otomotiv bölümünün YÖK tarafından onaylanarak hayata geçirileceği müjdesini duymaktan da büyük mutluluk duyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.”

Başkan Kösemusul, şehrin vizyonunun; stratejik konumu ve işbirliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyeliyle geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark yaratan, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada MARKA bölge olmak olduğunu ifade etti.

SATSO olarak Sakarya ekonomisini, dinamik süreçlere entegre etme mücadelesinde yeni kaynak arayışlarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Mahmut Kösemusul, "Kastımız sadece finans değil, yetişmiş insan kaynağı, üretim kültürü, bilinçli yöneticiler, yenilikçi fikirlerdir. Yeniliklerin peşinden koşan, üreten, çalışan insanlarla, kurumlarla, bunların önünü açacak onlara ışık olacak, destek olacak kurumları buluşturmak bizim temel hedefimizdi ve bu hedefle de ilerliyoruz. Biz dev bir otomotiv üssü vizyonu çizdik ve bu vizyonla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite bünyesinde Otomotiv Bölümü müjdesini verirken şunları söyledi: “Biz geçtiğimiz yıl SATSO ile ortak bir otomotiv çalıştayı yapmıştık. Teknopark ve laboratuarlarımızda bu çalışmalara öncelik tanıyoruz.

PROJE AĞIRLIKLI ÇALIŞMA

Sakarya Üniversitesi’nde ilk kez Otomotiv Bölümü açıyoruz. Açılacak bu yeni bölümü YÖK onayladı. Bu, Sakarya’mız için çok iyi bir şey olur, şu anda şehirde güzel bir atmosfer oluştu. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, proje ağırlıklı olarak bu konuda çalışıyoruz. 10 bin kişilik akademisyen, öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve uzman kapasitemizi araştırma yapmak üzere otomotive yönlendiririz.”

Haber Tarihi : 16/12/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::