Bakan İslam’dan ‘Yerli Oto’ya Tam Destek
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu, ASPB Bakanı Ayşenur İslam ve Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek’i ziyaret etti. Sakarya ekonomisini ve çalışmalarını anlatan Başkan Kösemusul, “Sn. Bakanımızın önderliğinde Otomotiv Şehri Sakarya hedefimize inşallah ulaşacağız” derken Bakan Yardımcısı Atabek, “SATSO şehrimiz için çok önemli.”; Bakan İslam, “İş dünyamızın şehrimize değer katacak tüm çalışmalarının destekçisiyiz, yanındayız.” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek’i ziyaret etti. Bakanlık makamındaki ziyaret programında yapılan istişare toplantısında konuşan Başkan Mahmut Kösemusul, Sakarya ekonomisindeki gelişmeleri ve kısa vadede hayata geçirilecek çalışmaları aktardı.

70 Bin Yeni İstihdam
SATSO’nun Otomotiv Şehri Sakarya ve yerli oto üretim üssü olma yolundaki kararlılığını konuşmasında vurgulayan Kösemusul, tüm şehrin bu vizyona destek olmasını arzuladıklarını ifade ederek, “Sakarya’mızı her alanda çok daha güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için şehrimiz iş dünyası çok kararlı. Sakarya’mızdaki kümelenme çalışmalarımız, yeni kurulan OSB’lerimizle birlikte 70 bine yakın yeni istihdam bekliyoruz. Kaliteli eğitim, yenilikçi, güçlü üretim ve nitelikli istihdamımızla yerli otoda babayiğitleri şehrimize bekliyoruz. Biz hazırız. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarımıza hız kazandırdık. Sizler hep bizim yanımızda oldunuz. Teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da hep birlikte Sakarya’mızı daha güçlü günlere taşıyalım, hedeflerimize ulaşalım.” diye konuştu.

Şehrimizi Yeni Sakarya’ya Birlikte Hazırlayacağız
Başkan Kösemusul’un sunumunu dikkatle dinleyerek not alan Bakan İslam, Sakarya’nın stratejik konumu ve değerleri ile adeta bir cennet olduğunu dile getirerek, “Şehrimizin potansiyeli çok güçlü. Yeni yatırımlarla bu güç daha da artıyor. Çalışmalarından dolayı SATSO’yu, iş dünyamızı tebrik ediyorum. İmkânları zorlayarak çalışma yapıyor, başarılı oluyorsunuz. Sakarya’mızın stratejik konumunu, potansiyelini çok daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Birlikteliğimizi daha da güçlendirmemiz, iş dünyamızın ortak projelere daha fazla girmesi gerekiyor. Bakın, şehrimiz göç veren değil göç alan bir konumda. Ancak eksikliklerimizi de istişare ile tespit ederek şehrimizi yeni göçlere, yeni istihdama, yeni sanayiye, yeni yatırımlara hep birlikte hazırlayacağız. Otomotiv Şehri Sakarya hedefinizde ve tüm çalışmalarınızda biz iş dünyamızın her zaman destekçisiyiz, yanındayız. Şehrimiz ve ülkemizin değer kazanması hedefli tüm çalışmalarınızı destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

SATSO Sakarya İçin Çok Önemli
Bakan Ayşenur İslam’ın ardından düşüncelerini aktaran Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek SATSO Heyeti’ne teşekkür ederek, “SATSO şehrimiz için çok önemli. Bir şehrin iş dünyası güçlüyse o şehrin önü çok açıktır. Bizim Sakarya’mızı seven iş adamlarımız, iş kadınlarımız var. Potansiyelimizin farkındayız ve bunu hep birlikte değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

İstişare toplantısının ardından Başkan Kösemusul, Bakan İslam ve Bakan Yardımcısı Atabek’e çiçek hediye sunarak çalışmalarında başarılar diledi.
Haber Tarihi : 26/12/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::