Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2015 Yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

2015 Yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısına, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, SATSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut gerçekleştirdi. Akbulut konuşmasında ajansın 2014 yılı faaliyetleri ve 2015 yılı hedefleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akbulut Sakarya’da, TEYDEB, SANTEZ, TÜBİTAK gibi devlet desteklerine yönelik projeler için bir farkındalık oluşturulduğunu ve bu farkındalığın artarak devam etmesinin önemini vurguladı. SATSO ile işbirliği çerçevesinde proje ve desteklerden yararlanma oranlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaların da devam edeceğini ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise bölgenin ve Sakarya’nın gelişimine yönelik yaptığı konuşmada “Marmara Bölgesi Türkiye’nin kalbi durumundadır. Türkiye’mizin santrali, bankası, en büyük üreticisi ve tüketicisi olan Marmara Bölgesi’nde yer alıyoruz. Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Yalova illeri ise yatırımcıların en çok tercih ettikleri, gelişimini istikrarla sürdüren illerdir ve son zamanlarda ülke ekonomisine büyük güç katmaktadır. Bölgemizde hamdolsun her güzellik var. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda, bölgede yer alan iller olarak biz, bir ve beraber yürüyoruz. Rekabet ve iş birliği ortamının sonucunda projeler hayata geçiyor ve bölgemiz hızla gelişmeye devam ediyor.” dedi.

 Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş İş dünyasının gelişimi ve ülkemizin kalkınması adına MARKA ve birçok kurum ve kuruluşun devlet desteği verdiğinin altını çizerek bu konudaki farkındalığın artırılması gerektiğini ifade etti. Vali Coş, bu konudaki kaynaklardan maksimum seviyede faydalanılması için Sakarya’nın gereken gayreti göstereceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardında MARKA Uzmanları 2015 yılı mali destek programı hakkında detaylı bilgi verdiler. Yapılan sunumda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından 2015 yılı proje teklif çağrıları kapsamında bölgedeki kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için toplamda 13.500.000 TL karşılıksız destek verileceği bilgisi verildi.

2015 yılı mali destek programı doğrultusunda;

Kar amacı güden kurumlar için;

 3.500.000 TL bütçeli TR42/15/MAKİNA – Makine İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı,

  3.000.000 TL bütçeli TR42/15/TEMİZ – Temiz Üretim Mali Destek Programı,

 3.500.000 TL bütçeli TR42/15/TURİZM – Turizm Mali Destek Programı,

  Kar amacı gütmeyen kurumlar için;

 3.500.000 TL bütçeli TR42/15/KTKÖA – Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı olarak belirlendi.

Haber Tarihi : 8/1/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::