Sakarya’nın sektörel kümelenmeler ve düzenli sanayileşme ile gelişeceği bilinciyle hareket eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, ilde kümelenmenin ilk örneği olan Sakarya İmalatçılar Birliği oluşturulmasının ardından  makine imalatçılarını ihracatçı yapmak için SAİGEP uygulamasını gerçekleştirdi. Son olarak üretim kalitesini yükseltmek amacıyla Kaynarca’da Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları  Valilik, Büyükşehir ,SATSO ve SAMİB işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Kaynarca İlçesinde kurulma çalışmaları devam eden İhtisas OSB’nin Müteşebbis Heyeti de oluşturuldu.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın makine imalat sektöründe bir üs olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek ; “Biz varolan potansiyelimizi sektördeki üretim gücümüzü aktif hale getirerek Sakarya Makine İmalatçıları Birliği kurulmasıyla başlattığımız kümelenme çalışmalarımızda vites yükselteceğiz. SAMİB desteği ve işbirliği ile üretim kalitemizi, ihracat potansiyelimizi başarılı ivme ile yükseltme amacındayız. Bu doğrultuda Kaynarca İlçesi Güven Mahallesi Kirtler Mevkiinde 3 bin 150 dönüm alanda planladığımız Kaynarca Makine İhtisas OSB  onaylandı. Müteşebbis Heyet oluşturma çalışmaları da tamamlandı. Sadece Sakarya’nın değil Türkiye’nin gözbebeği bir ihtisas organize sanayi bölgesi olacağına inanıyoruz. Kaynarca ilçemizde kurulan Makine İhtisas OSB Müteşebbis Heyetimiz şu isimlerden oluşmaktadır:  Mahmut Kösemusul,   A. Akgün Altuğ, Orhan Yılgenci,  Turgay Çelik Hüseyin Ür,  Metin Yeniçeri ” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ayrıca kümelenmenin önemine değinerek “Biz, şehrimizi kirletmeyecek, doğal yapısını bozmayacak sanayinin kontrollü OSB’lerde konuşlanmasını istiyor, sanayileşmenin kıymetli tarım arazileri dışında gelişmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Bunun yanı sıra, düzenli bir sanayileşmenin en güzel göstergesi olan kümelenme ve ihtisas OSB'lerin önemi ve gerekliliğinin bilincindeyiz. Bu bağlamda Makine İhtisas OSB hem sektörel birlik anlamında hem de kümelenme konusunda Sakarya'nın adını üstlere çıkaracak önemli bir girişimdir. Çalışmalarımızın olumlu neticelenerek hedefimize ilerleyeceğiz.” dedi.

OSB tamamlandığında yaklaşık 12 bin kişinin istihdam edileceğine de dikkat çeken Başkan Kösemusul Makine İhtisas OSB’nin ileri teknoloji üreten, güçlü ve kaliteli altyapısı ile Sakarya’dan dünyaya önemli bir marka olacak bir merkez olacağına inandıklarını ifade ederek “Üretim, istihdam, ihracat ve rekabet gücümüz hepimizin cesaretine, direncine bağlı. Ben ilimiz iş dünyasında bu direnci ve azmi görüyorum, yolumuz açık olsun”

 

Haber Tarihi : 5/2/2015
PAYLAŞ
Son Haberler ::