Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 31 Mart 2010 Çarşamba günü Meclis Başkanı Engin Özkoç başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Gündemin oldukça yoğun olduğu SATSO Mart Ayı Olağan Meclis toplantısında yönetim kurulunun aylık faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ açıklamlarında, ilimizde rekabet gücü yüksek olan sektörleri ön plana çıkarmak için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirerek, ilimizdeki sektörlerin desteklendiği zaman ilimizi rekabet edebilirlik konusunda ilk sıralara çıkaracaklarına inandıklarını ve bunun için fuar, toplantı ve panel gibi bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

 

SATSO Yönetim Kurulu'nun dış ticaret ve ekonomik işbirliği çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu ve Odamızda da çeşitli ülkelerden yabancı heyetleri ağırladıklarını belirten Altuğ, bu çerçevede  Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü Müsteşarı Sayın Mihael Mierzwa'nın Odamızı ziyaret ettiğini ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdiklerini, Belarus(Beyaz Rusya) Türkiye Büyükelçisi Sayın Valery Krosnik'in  Odamızı ziyaret ettiğini, karşılıklı ticaret ve işbirliği görüşmelerinde bulunduklarını dile getirdi.

 

Altuğ ayrıca Federal Almanya Cumhuriyeti Ticaret Ateşesi Peter Van Wesendonk ve Vize Sorumlusu Jona Fionman'a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek söz konusu ziyarette ilimizdeki iş adamlarının vize süresinin daha uzun tutulması ve verilen vizelerin daha uzun süreli olması konusunda başkonsolostan talepte bulunduklarını ifade etti

 

SATSO Yönetim Kurulu'nun dış ticaret ve ekonomik işbirliği çalışmaları kapsamında 19/23 Nisan tarihleri arasında yapılacak Hannover Sanayi ve Endüstri Fuarına katılacaklarını ifade etti.

 

TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldığını belirten Altuğ, toplantılarda meslek komitelerinin sorunlarını dile getirdiklerini belirterek üyelerimizin tüm taleplerini yetkili mercilere ilettiklerini ve çözümüne yönelik çalışmalar yaptıklarını da vurguladı.

2009 yılı Faaliyet Raporu' nun oy biriliği ile kabul edildiği Meclis toplantısında meclis üyeleri 2009 yılı faaliyet raporu hakkında olumlu görüşlerini belirterek SATSO Yönetim Kurulu'na gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini sundular. Faaliyet raporu ile ilgili olarak konuşan SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, bir yıl süresince gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler ve çalışmaların daha fazla kitlelere yayılması gerektiğini ifade ederek aynı zamanda üyelerimizin de sorunlarının meclis üyeleri aracılığı ile dile getirilmesi gerektiğini  vurguladı

 

SATSO Stratejik Planı da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Stratejik Plan ile ilgili meclis üyeleri görüşlerini bildirdi. Meclis üyelerinin stratejik plan ile ilgili olarak ortak görüşleri ilimizin tarım ve turizm alanlarının bozulmaması ve sanayinin çevreye zarar vermeden gelişmesi gerektiği yönünde oldu.

 

SATSO tarafından, Kaynarca Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Bölge Müdürlüğünün, Kaynarca O.S.B.'nin tüzel kişiliğinin tescil edildiğini ve kuruluş protokolünün katılım paylarının ödeme şekli ve şartlarını içeren 4. Maddesine göre kurucu ortak olarak taahhüt edilen  %40'lık katılım payı miktarı olan 40.000,00 TL'nin SATSO tarafından ödenmesi kararı meclis üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi.

Geyve İlçesi Bayat Köyü'nde kurulacak olan Geyve Gıda İhtisas OSB projesi ile ilgili %42'lik katılım oranı da meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Ayrıca, ilimiz hayvancılığının geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak Ferizli Sinanoğlu Beldesi'nde kurulacak olan“TDİOSB” (Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) için  katılım teklifi de meclis üyelerince kabul edildi.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ  “Bu besi bölgesinde İl Özel İdaresi yüzde 6, Büyükşehir Belediyesi yüzde 6, SATSO Yüzde 6 ve Tarım Kalkınma Kooperatifi ise yüzde 76 oranında ortak olacak” ifadesini kullandı. 


Meclis toplantısında 27'nci Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatçıları) tarafından hazırlanan Ekmek Fiyat Tarifesi'de meclis toplantısında kabul edilen bir başka madde oldu. Yapılan tarifede ise 1'nci tip unda imal edilen 400 gramlık ekmek 1 TL, 800 gramlık ekmek ise 2 TL olarak fiyatlandırıldı. 2 kilogram Trabzon Vakfıkebir ekmeği ile 2 kilogram Köy Ekmeği'nin fiyatı olarak 4 TL'nin belirlendiği tarifede bayat ekmek satışları içinde 400 gram 24 kuruş, 800 gram ise 50 kuruş olarak onaylandı.

 

SATSO Mart Ayı olağan Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 1/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::