Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı açıklamada kadının toplumun temel taşı olduğunu ve sahip olduğu sıfatlarla toplumun her alanında çok önemli sorumluluklar üstlendiğini belirtti.

Başkan Kösemusul açıklamasında şunları dile getirdi: “Kadınlarımız toplumun her alanında büyük önem taşırlar. Günlük yaşamın getirdiklerini yarınlara nakşeden ve nesilden nesile ulaşmasını, büyük gayretler sarf ederek sağlamakta da en önemli rol kadınlarımızındır. 

Geçmişten günümüze gelişen ve her bakımdan ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir. Kadınlar, tarihten günümüze gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda, hedefleri doğrultusunda, her geçen gün yükselttiği başarı çıtası ile bugün de bu öncü vasfını sürdürmektedir. Kadınlarımıza yönelik yaşanan şiddet olgusu ve bunun yol açtığı derin toplumsal sorunlar bizleri üzmektedir. Oysa, Kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.  Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı ile ölçülür. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta annelerimiz olmak üzere yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız her an desteklerini esirgemeyen eğiten yetiştiren bizi biz yapan kadınlarımızın dünya kadınlar günün kutlarım”

Haber Tarihi : 8/3/2015
PAYLAŞ
Son Haberler ::