Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Abhaz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sakarya Oral Kobaş ve dernek üyelerini ağırladı.

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de iştirak ettiği ziyarette konuşan Başkan Oral Kobaş Abhaz Derneği+nin Sakarya’da 1800 üyesi olduğunu hedeflerinin 5000 üyeye ulaşmak olduğunu ifade ederek il kapsamında 40 tane Abhaz köyünün varlığına da değindi.

Abhaz Diasporasının başkenti olarak adlandırılan Sakarya’nın kültürel zenginliğine de dikkat çeken Kobaş Abhaz kültürünün yaygınlaştırılması ve tanıtılması amacıyla kurulan derneğin aynı zamanda Abhazya Sakarya arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri de geliştirmek adına çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekti.  Dernek Başkanı konuşmasının sonunda “Dünyada en çok Abhaz nüfusunu barındıran bir şehrin ticaret ve sanayi odası olarak projelerimiz ve çalışmalarımızda desteklerinizden memnuniyet duyacağız” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sakarya’da birçok farklı milletten insan aynı şemsiye altında yaşıyor. Farklı kültürler ve topluluklar birbirilerinin gelenek ve ananelerinden etkileşerek ve zenginleşerek gelişiyor. Sakarya bir kültür mozaiğidir. Bu kültürel zenginlik Sakarya’daki hoşgörü ve kardeşlik iklimini de güçlendiriyor. Farklı kültürler aynı çatı altında yaşarken bunları yaşatmak ve sonraki nesillere de miras bırakmak önemlidir. Bu anlamda Abhaz Derneğini önemsiyoruz. Ortak çalışma ve projeler üretiyoruz bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 

Haber Tarihi : 11/3/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::