Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü ile ilgili yaptığı açıklamada “Türk Milletinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdığı büyük bir önem ve değer taşıyan Çanakkale Zaferinin 100. Yılında vatan topraklarını canları ve kanları pahasına bizlere bırakan tüm şehitlerimizi böylesine anlamlı bir günde şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

Kösemusul açıklamasının devamında “Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin savaşta bile tüm insani değerleri yansıtan özelliğinin bir kez daha ortaya konulması bakımından da büyük bir kahramanlık öyküsü yazmıştır. Kurtuluş Savaşı meşalemizin de yakılmasında etkili olan Çanakkale Zaferi, sadece kazanılan askeri bir zafer değil, insanlık dersi veren bir destandır.

Ulusumuzun cesareti, başarısı, kudreti ve azminin en güzel kanıtı olan bu anlamlı zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci bugüne kadar bize meşale olmuştur. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” dedi.

Haber Tarihi : 17/3/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::