Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret ettiler.

Vali Coş’ Ziyaret

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya’nın da katıldığı ziyarette, devam eden kurul çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim, “SATSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak ilimizdeki girişimci adayı kadınlara destek olmak amacıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Büyüyen Sakarya profilinde girişimci kadın sayısını ve kalitesini arttırmak bizim en büyük hedefimiz ve görevimizdir. Biz biliyoruz ki gelişen ilimizin ekonomisi ve kalkınmasında kadın yatırımcıların da büyük katkısı olacaktır. Bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteği ve katkısı bizim için önemlidir, işbirliği çerçevesinde hayırlı ve başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş da SATSO Kadın Girişimciler Kurulu’na görevlerinde başarılar dileyerek iş dünyasında kadınların yer alması gerektiğini vurguladı. Vali Coş girişimcilerin desteklenmesi ve geliştirilmesinin önemine de değinerek girişimciliğin il ve ülke ekonomisi açısından büyük önem ve değer taşıdığını Sakarya'da girişimciliğin artmasını, atılımcı anlayışla yeni işyerleri açılmasını arzuladıklarını vurguladı.

Toçoğlu ile görüşme

Başkan Toçoğlu, “Ekonomik kalkınmada sürekliliği yakalayabilmek için toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünün farkındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu doğrultuda yeni projeler üretiyor, üniversitemiz, STK’larımız ve diğer aktörlerle birlikte çalışıyoruz. Ekonomik kalkınma konusunda beraberce çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Rektör Elmas’a  Ziyaret

Rektör Muzaffer Elmas ise “İlimizde girişimciliğin gelişmesi ve özendirilmesi anlamında üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde SATSO ile ortak projeler düzenlediklerini ve bundan sonraki süreçte bu çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti. Rektör Elmas, girişimciliğin okul çağlarından itibaren çok erken çağlarda kişiye kazandırılması gerektiğini vurgulayarak “Bizler yenilik ve inovasyonun önemini kavramış nesiller yetiştirmeye gayret ediyoruz, bu yolda kadın ve genç girişimciler kurulumuzun ciddi katkıları olacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

Haber Tarihi : 19/3/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::