Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Alican Sak ve Kurul Üyelerinden oluşan heyet Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret ettiler

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Can’ın da iştirak ettiği ziyarette, SATSO Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Alican Sak,  “Kurul olarak iş kurmak isteyen gençleri girişimciliğe yönlendirmek, iş yapan arkadaşlara yeni pazarlar bulmak, hizmet içi eğitim kursları vermek gibi birçok alanda çalışmalarımız var. Günümüzde girişimciliğe dayalı yükselen ekonomiler ön planda. Bu bağlamda genç girişimcilik de büyük önem teşkil ediyor, bizler de tüm kurumlarımızın işbirliği desteği ile girişimcilerimize yol göstermeye gayret edeceğiz.”

Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’ne yeni görevlerinde başarılar dileyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ise “Bizim enerji dolu ve enerjisini ülkesi için harcayacak girişimci ruhlu insanlarımız var.” diyerek dünyanın temel sorunu olan üretim ve istihdamın genç girişimcilerin desteklenmesi ve sayısının arttırılması ile çözülebileceğini ifade etti.

Kurulun bir sonraki adresi Büyükşehir Belediyesi oldu. Kurula görevlerinde başarılar dileyen Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasında Sakarya'nın gelişimi için girişimciler görevler düştüğünü belirterek Sakarya birçok olumlu göstergeyle yatırımlara açık bir bölge. Şehrimizin büyümesi genç girişimcilerin bu konudaki etkili çalışmalarıyla yakından ilgili. Bizim bu konudaki desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ise, genç girişimcilerin çalışmalarını ve projelerini desteklemekten memnuniyet duyacaklarını ifade ederek “Girişimcilik ekonomik anlamda ve ülkelerin gelişimi açısından önemli bir olgu haline geldi. Biz de üniversite olarak genç girişimci sayısını artırmak kaliteli girişimciler yetiştirmek ve bir girişimci zihniyeti oluşturmak amacıyla SATSO ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda genç girişimciler kuruluna da desteklerimiz devam edecektir. Başarılar dilerim” dedi.

 

Haber Tarihi : 19/3/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::