Makina sektöründe bölgesel güç olma yolunda hedef belirleyen Sakaryalı Makinacılar güçlerini birleştiriyor.

İlimizde faaliyet gösteren makine imalatçıları, faaliyetlerini bir dernek çatısı altında sürdürmek, bu sayede güç birliği elde ederek ilimizi makine üretiminde marka haline getirmek hedefiyle SATSO'da düzenlenen  toplantıda bir araya geldiler.

Makina imalatı sektöründe faaliyet gösteren Odamız üyeleri arasında işbirliği, dayanışma ve bilgi alışverişini sağlamak, üyelerin ekonomik, mali, hukuki, idari, teknolojik ve imalatla ilgili ortak sorunlarını çözümleyecek çalışma ve teşebbüslerde bulunmak, Türkiye'de makina imalatını geliştirmek, en ileri seviyeye çıkarmak ve memleketin çeşitli makine üretim ve bilgi ihtiyacının yurt içinden sağlanması için gerekli çalışmaları yapmak amacıyla SATSO öncülüğünde bir dernek kurmayı amaçlayan makine imalatçıları en kısa sürede bu amaçlarına ulaşmak için çalışmalarına hız verdiler .

Sakaryalı 27 kurucu (makinacı) üye tarafından kurulması hedeflenen Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği bünyesinde Sakarya Üniversitesi, Türk Standartları Enstitüsü, KOSGEB ve SATSO gibi kuruluşlarında yer alması planlanıyor.  

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 07 Nisan Çarşamba günü yapılan toplantıda konu hakkında bilgiler veren Makina İmalatçısı Metin Kar; kuracakları derneğin önemli bir misyon yüklendiğini ve diğer şehirlerde kurulacak olan derneklere de örnek teşkil edeceğini söyledi. Kar, bu yapılanmanın aynı zamanda Türkiye'de var olan 23 bin makina ve makina aksamları üreticilerinin envanterinin çıkarılacağı bir çalışma olacağına da dikkat çekerek; “Dün birbirimizle rekabet ederken bugün dünya ile rekabet eder duruma geldik. Artık şirketlerimizi geleneksel yöntemlerle değil uluslar arası rekabete açık, yenilikçi, kalite standartları yüksek ürünler üreten, markalaşan, birbirimizi tamamlayan, birlik içinde hareket eden şirketler haline getireceğiz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise yaptığı konuşmada makine üretimi yapan yerel firmalarımızın en iyi üreticiler olmalarını sağlamayı hedeflediklerini, bunun içinde sektörde faaliyet gösteren imalatçıların verimini ve uluslar arası rekabet gücünü artırmak için bir dernek çatısı altında toplanmaları konusunda yapılan çalışmalara SATSO olarak gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Haber Tarihi : 8/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::