EXPO Antalya 2016 Bilgilendirme Toplantısı 07 Nisan Çarşamba günü kalabalık bir katılımla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

İl protokolü, kaymakamlar, daire müdürleri ile kurum ve kuruluş yetkililerinin de davetli olduğu toplantıda EXPO 2016 Fuarı hakkında detaylı bilgiler veren Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Dünya Çiçek Konseyi Başkan Yardımcısı Osman Bağdatlıoğlu, 6 ay boyunca sürmesi planlanan fuarda çiçek ve çocuk teması işleneceğini ve fuar nedeniyle Antalya ve çevresine peyzaj yapılacağını, bu nedenle de süs bitkisi üreticilerine büyük iş düştüğünü ifade etti.

Bağdatlıoğlu ayrıca, ''2009 yılında Sakarya'da ihracat çalı ve dallar üzerineymiş. Türkiye genel ihracatının yüzde 36 oranında düştüğü bir dönemde Sakarya'dan yapılan ihracat yüzde 280 oranında artmış. Mart ayında yüzde 110'luk artış var. Sakarya'da 2009 yılında 779 bin dolarlık dış mekan süs bitkisi ihracatı yapılmış, 2010 yılında yüzde 280'lik artışla ihracat 3 milyon dolara çıkmış. 3 milyon doların anlamı çok büyük. Ülkenin kurtuluşu ihracattan geçiyor. Türkiye'de ihracat düşerken, süs bitkisi sektöründeki ihracat artıyor” dedi. Dış mekan süs bitkisi sektörünün patlamaya hazır bir bomba olduğunu belirten Bağdatlıoğlu, Antalya'da yapılacak 2016 EXPO Fuarı'nın dış mekan süs bitkiciliği açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ilimizin rekabet gücünü arttırmak amacıyla güçlü yanları fazla olan sektörleri ön plana çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. İlimizde dış mekan süs bitkiciliği sektörünün de rekabet gücü yüksek olduğundan dolayı ön plana çıkan sektörlerin başında yer aldığını ve desteklenerek daha da büyüyeceğine, bu alanda marka şehirlerden biri olacaklarına inandıklarını ifade etti.

Haber Tarihi : 8/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::