Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu üyeleri SATSO tarafından 1. OSB’de inşa edilen Endüstri Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

İnşaatın son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Kösemusul, “16 derslik ve iki atölyeden oluşacak Endüstri Meslek Lisesi inşaatımız yükseliyor; hızlı bir şekilde sona yaklaşıyoruz.” dedi.

Çalışmalarla ilgili düşüncelerini paylaşan Kösemusul, “SATSO Endüstri Meslek Lisesi Arifiye ilçesindeki 1. OSB Kuzey Kapısının hemen yanında yer alıyor, 17 bin 900 metrekare alanı üzerinde yaklaşık 7 bin 800 metrekare inşaat alanında yükseliyor. Genç kardeşlerimizin, evlatlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir için çalışıyoruz. Gerek eğitim alanında, gerek istihdam, gerekse kentin vizyonunu geliştirmek anlamında büyük önem taşıyan SATSO Endüstri Meslek Lisesi mezun edeceği öğrenciler ve içeriğindeki sektörel alanlarla ilimizin kaliteli istihdam oluşturmasında da da ciddi bir adım olacak.” diye konuştu.

Nitelikli İstihdam İçin

Eğitim çalışmalarına daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Mahmut Kösemusul, “Başarının temeli eğitimdir. Sakarya Üniversitemizle birlikte hayata geçirdiğimiz 3+1, 7+1 ve UMDE programlarında çalışmalarımız sürüyor. Otomotiv için Üniversitede Mühendislik dahil yeni bölümler açıldı. Nitelikli istihdamdan söz ederken bu potansiyeli korumak ve yenilenebilir kılmak zorundayız.”  şeklinde konuştu.

Serdivan’a Kız Meslek Lisesi

Serdivan’da gerçekleşecek Meslek Lisesi Projesi ile ilgili de bilgi veren Kösemusul, “Serdivan ilçemize TOBB ve SATSO olarak kazandıracağımız Kız Meslek Lisemizin de gerekli çalışmaları tamamlanmak üzere. Temelini Rifat Başkanımızla birlikte çok kısa süre içerisinde hep birlikte atmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 28/7/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::