Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları, Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) üyelerinin,  ilimizdeki sağlık sektörünün ve hastanelerinin temel sorunlarını belirlemek amacıyla başlattıkları hastane başhekimlerini ziyaret programı devam ediyor…

SATSO Meclis Üyelerinden Murat Kılıç, Özlem Akalın, Turan Bölükbaşı ve.Meslek Komitesi üyesi Müjgan Çamyar'dan oluşan 15. Meslek Komitesi heyetinin hastane ziyaretlerindeki bu defaki durağı Toyotasa Hastanesi ile Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu.

İlk olarak Toyotasa Hastanesini ziyaret eden heyet, ilimizde sağlık sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, ilimizdeki kurumsal iletişim sorununu çözmek için aktif bir şekilde çalıştıklarını dile getirdiler.

15. meslek komitesinden SATSO Meclis üyesi olan Murat Kılıç ilimizdeki kurumsal iletişim sorununu çözmek için aktif bir şekilde çalıştıklarını ve bu doğrultuda sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek sağlık sektörünün sorunlarını belirlemeyi ve SATSO ile sağlık sektörü arasında bir köprü oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. “Kurumsal iletişimimiz kuvvetli olursa sektörel sorunlarımızı daha hızlı ve kolaylıkla çözebiliriz” diye konuşan Kılıç ilimizdeki hastanelerin ihtiyaçlarını ilimizdeki medikal firmaları ile görüşerek karşılamalarının ilimizin ekonomisine büyük katkısı olacağını ve bu konuya karşılıklı önemin verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Toyotasa Hastanesi Başhekimi Hasan Dinelek söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek karşılıklı işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Hastanelerin de ticari bir yanı olduğunu belirten Başhekim Dinelek, hastanelerin de ticari hayatın içinde yer aldığını ve tüm sektörlerle ticaret yaptıklarını, bu doğrultuda hastaların ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

Hastanenin kuruluşu ve gelişimi hakkında da bilgi veren Dinelek Sakarya'daki hastaneler arasında yatak doluluk oranı en fazla olan hastanelerden birisi oluklarını ancak yatak sayısının yetersiz olduğunu bu konuda destek beklediklerini dile getirdi. Hastane ile ilgili yeni projeleri konusuna da değinen Başhekim Dinelek, hastaların daha sağlıklı koşullarda hizmet alabilmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

15. meslek Komitesinin ikinci durağı olan Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu.

Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Dr. Çetin Savcı'yı ziyaretlerinde konuşan 15. Meslek Komitesinden SATSO Meclis Üyesi Turan Bölükbaşı, sağlık hizmetleri konusunda özel ve resmi kurumların işbirliği çerçevesinde çalışmaları gerektiğini ve SATSO 15. Meslek komitesi olarak bu işbirliğine öncülük etmek ve köprü oluşturmak amacında olduklarını dile getirdi. Ayrıca sanayi ve ticaret erbabı ile sağlık kurumlarının da işbirliği içerisinde olması gerektiğine inandıklarını ve bu doğrultuda sorunları yerinde tespit etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Dr. Çetin Savcı söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek diş sağlığının insan hayatındaki önemine değindi. Özellikle her okulun bir reviri ve bir diş kliniği olması gerektiğini ve diş sağlığı ile ilgili bilinç oluşturulması gerektiğini vurguladı. Diş sağlığı ile ilgili bilinç ve eğitimin çok önemli olduğunu, kent merkezlerinde kırsal kesime oranla bilincin daha da yerleşmiş olduğunu ve diş sağlığına ciddi bir yaklaşımın olduğunu ifade etti.

Kurumlar arası işbirliği ve tüccar sağlık sektörü arasındaki ilişkileri de değerlendiren Savcı, Sakarya'da yaşayanların Sakarya için iyi şeyler yapması gerektiğini ve ilimize layık olduğu önemin verilmesinin ilimizin geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti. Savcı konuşmasının devamında ilimizdeki sağlık sektörünün il ekonomisine ciddi bir katma değer sağladığını belirterek Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak ellerinden geldiğince Sakaryalı firmalarla çalışmaya gayret ettiklerini ve karşılıklı iyi niyetle bu çalışmalarının da devam edeceğini ifade etti.

Haber Tarihi : 9/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::