Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları-Eczaneler ve Parfümeri Ticareti), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi işbirliğinde ve Güneşoğlu firması sponsorluğunda yürütülen proje kapsamında ilköğretim okullarındaki ağız ve diş sağlığı taramaları devam ediyor.

 

SATSO'nun 15. Meslek Komitesi üyelerinden de eşlik ettiği taramalarda öğrencilere ağız ve diş sağlığının insan hayatındaki önemi hakkında bilgiler verilirken, sağlıklı bireyler olarak büyüyüp gelişmelerinde küçük yaşlarda diş fırçalama alışkanlığı kazanmalarının büyük öneme sahip olduğu vurgusu yapılıyor.

 

Proje kapsamında, 15 Nisan Perşembe günü Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencileri İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktorları tarafından taramadan geçirilirken, öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla Güneşoğlu firmasının sponsor olduğu diş bakım setleri dağıtıldı.

 

Ayrıca, SATSO Meclis Üyelerinden Murat Kılıç, Turhan Bölükbaşı ve 15. Meslek Komitesi üyesi Müjgan Çamyar Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Rafet Zandlı'yı ziyaret ederek projenin amacı ve komitenin çalışmaları hakkında da bilgiler verdiler.

 

Ziyarette, SATSO 15. Meslek Komitesi üyeleri, kurumların ortak çalışması olan bu proje kapsamında ağız ve diş sağlığının insan hayatında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu bilincini genç nesillere aşılamayı hedeflediklerini, diş hastalıklarından korunma ve diş sağlığının korunması açısından erken tanının çok önemli olduğunu ifade ettiler. Taramalar esnasında ağız ve diş sağlığının bozuk olduğu tespit edilen öğrencilerin mutlaka doktora gitmeleri gerektiğini bu konuda okullarından yönlendirici olmasının önemli olduğunu belirttiler.

 

Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Refet Zandlı'da proje kapsamında kendi okullarında böyle bir uygulama yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek okul hakkında bilgiler verdi.

 

620 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 30 öğretmenin görev yaptığı bilgisini veren Zandlı, okulun fiziki anlamda bir takım ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Dersliklerin bir çok ihtiyacı bulunduğunu bunun yanı sıra sosyal tesis ve çok amaçlı spor salonuna ihtiyaç duyduklarını dile getiren Okulu Müdürü Rafet Zandlı, okullarına sahip çıkılması noktasında öğrenci velilerinden ve okul mezunlarından destek beklediklerini ifade etti. Öğrenci velileri ve okulun eski mezunlarının “benim okulum” anlayışı ile okulu sahiplenmelerinin fiziki ihtiyaçları karşılama ve okulun önemli eksikliklerini gidermede büyük faydası olacağına değindi.

 

Okulun başarı durumu hakkında da 15. Meslek Komitesi Üyelerine bilgiler veren Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Rafet Zandlı, Sakarya ilinde 260 civarında ilköğretim okulu arasında başarı sıralamasında 50 ila 60 ncı sıralar arasında yar aldıklarını belirtti. Geçen sene yapılan OKS sınavına giren 60 öğrencilerinden 28'inin Anadolu liselerine girme başarısı gösterdiğini ifade eden Zandlı,  hedeflerinin okul başarı sıralamasında üst sıralarda yer almak olduğunu belirtti. Eğitim  kadrolarının iyi olduğunu ancak atanmış öğretmen eksikliği dolayısıyla ücretli öğretmen istihdam ettiklerini, bunun da eğitim kalitesinin istenilen seviyelere yükseltilmesinde yeterli olmadığını vurgulayan Zandlı, boş kadrolara öğretmen atanması konusunda titizlik gösterilmesi gerektiğini belirtti.
 

 

Odamızın 15. Meslek Komitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü, Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi işbirliğinde, Güneşoğlu firması sponsorluğunda başlatılan okullarda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması çalışmaları belirlenen pilot okullarda devam edecek. 

 

Haber Tarihi : 16/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::