İstanbul Sanayi Odası, 2009 yılı için programlanan “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” anket ve değerlendirme çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.

Büyüklük sıralamasında kriter olarak net üretimden satışlar esas alınmakta ve bu verilerin  ayrıntılı gelir tablosu ile tutarlı olması gerekmektedir.

Firmaların beyanlarına dayanarak yapılan tespit ve hesaplamalara göre, 2009 yılı verilerini kapsayacak olan çalışmaya katılabilme alt sınırı üretimden satışlar alt sınırı bu yıl için  25  Milyon TL.  olarak tespit edilmiştir.

Bu bağlamda 2008-2009 dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi(e-beyanname) veya Yeminli mali müşavirden onaylı kapanış bilançosu ve ayrıntılı gelir tablolarının birer örneği ile birlikte en geç 03 Mayıs 2010 tarihine kadar İstanbul Sanayi Odası-Araştırma Şubesi'ne  gönderilmesi gerekmektedir. (E-beyan yoluyla verilmiş kurumlar vergisi beyannamesinin kabul edilebilmesi için beyanname tahakkuk fişinin de İstanbul Sanayi Odasına gönderilmesi gerekmektedir.)  

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşuna ait anket formu, aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası'nın web sayfasında da (www.iso.org.tr) bulunmaktadır. Web sayfasında  doldurulacak anketler “ [email protected] ” e-mail adresine gönderilebilir.





Haber Tarihi : 22/4/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::