Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları, Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) üyelerinin,  ilimizdeki sağlık sektörünün ve hastanelerinin temel sorunlarını belirlemek amacıyla başlattıkları hastane ziyaret programlarında bu defaki durakları Özel Adatıp Hastanesi ve Özel Altınova Hastaneleri idi.

SATSO Meclis Üyelerinden Murat Kılıç, Özlem Akalın, Turan Bölükbaşı ve Meslek Komitesi Üyesi Müjgan Çamyar'dan oluşan 15. Meslek Komitesi üyeleri İlk olarak Adatıp Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sadık Akbıyıklı' yı ziyaret etti.

 Dr. Hüseyin Can'ın da bulunduğu söz konusu ziyarette konuşan heyet, ilimizde sağlık sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, ilimizdeki kurumsal iletişim sorununu çözmek için aktif bir şekilde çalıştıklarını dile getirdiler.

SATSO Meclis Üyesi Özlem Akalın, meslek komitelerinin görev ve yetkileri hakkında bilgi vererek hastanelerin il ekonomisinde  önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Akalın ayrıca, hastanelerin hizmet sektörünün en önde gelen temsilcileri olduklarını ve sorunlarının tüm ilin de sorunları olduğunu ve çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Adatıp Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sadık Akbıyıklı, hastanelerde sıkı bir denetim sistemi olması gerektiğini belirterek denetimsizlikten kaynaklanan sorunların zaman içerisinde büyük boyutlara ulaşabileceğini ifade etti. Ayrıca,  sağlık davaları ile ilgilenen mahkemelerin ve savcıların olmadığını ancak hukuken sağlık davalarının ayrı değerlendirilmesi ve yargılanması gerektiğinin önemine değindi.

Ticaret ve sanayi odalarının şehirler için daha makro projeler üretmesi gerektiğini dile getiren Akbıyıklı, ilimizin daha da büyümesi ve gerçek anlamda büyükşehir kimliği kazanabilmesi için SATSO'nun yeni yatırımlara öncülük etmesi gerektiğini belirterek “şehir büyüdükçe ve ekonomi düzeyi yükseldikçe sağlık sektörü de bu değişimden olumlu etkilenecek ve sağlıktaki kalite artacaktır ” diye konuştu. Sadık Akbıyıklı rekabet ortamı yaratmak ve rekabet edebilmenin önemine değinerek “ bir pastayı büyütmek ve paylaşabilmek için önce pasta yapmayı öğrenmeliyiz onun için rekabeti hak ettiği gibi yapmalıyız.Rekabet aynı sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumların birbirlerini kıskanarak değil, bilgi, deneyim ve donanımlarını her geçen gün yenileyerek, geliştirerek ve teşvik ederek yapılmalıdır ” dedi.

İlimizdeki verimli tarım arazilerinin yanı sıra sanayi potansiyelinin de çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Akbıyıklı, “ayrıca genç nüfusun eğitim seviyesinin yükseltilmesi ekonomik gelişimin de lokomotifi olacaktır.Gelişmiş bir  kent, verimli sanayi , verimli ticaret ve ekonomik kimlik oluşturmanın temelinde de eğitim vardır. Ekonomi yukarı çekilirse Sakarya bir cazibe merkezi olur “diye konuştu.

SATSO 15. Meslek Komitesi üyelerinin ikinci durağı Özel Altınova Hastanesi oldu. Altınova Hastanesi Genel Müdürü Fazlı Şafak söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek özel hastanelerin kentin sağlık gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek amaçlarının kar etmekten öte kaliteli bir sağlık hizmeti vermek olduğunu belirterek hastanenin ayrıca Sakarya ekonomisine istihdam ve katma değer sağladığını ifade etti.

Söz konusu ziyarette konuşan SATSO 15. Meslek Komitesi Üyeleri ilimizde sağlık turizminin de gelişmeye açık bir potansiyeli olduğunu belirterek termal otel ve tesis sayılarının artırılması gerektiğini vurguladılar. Komite üyeleri ayrıca bu konuda gerekli teşvik olanaklarının sağlanması gerektiğini ifade ederek termal turizmin ilimize sadece yerli değil yabancı turistlerin de gelmesine büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade ettiler.

Haber Tarihi : 22/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::