Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 28 Nisan 2010 Çarşamba günü Meclis Başkanı Engin Özkoç başkanlığında gerçekleştirildi.

SATSO Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısında yönetim kurulunun aylık faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ayrıca Sakarya Ekonomik Durum Tespit anketinin sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
2010 yılı itibariyle piyasada başlayan canlanmanın umut verici olduğunu ifade eden Altuğ, ayrıca ikili iş görüşmelerinde bulunmak üzere 2-5 Haziran tarihleri arasında Belarus Cumhuriyetine bir ziyaret gerçekleştirileceğini ve workshoplar eşliğinde üyelerimizin  face to face görüşmeler yapma imkanı bulacaklarının da bilgisini verdi.

Altuğ konuşmasının devamında SATSO'nun da hak sahipleri arasında yer aldığı “Gar Meydanı” sorunu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ve İMO Başkanı ile görüştüklerini ancak henüz bir çözüm bulunamadığını dile getirdi. Altuğ ayrıca 2. OSB'de faaliyete geçmemiş 14 parsel sahibi firma olduğunu ve bu firmalardan verilen parsellerin tekrar geri alınması yolunda çalıştıklarını ve bu parselleri tekrar satışa çıkaracaklarını benzer bir çalışmayı da 3. OSB'de gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Altuğ ayrıca SATSO Stratejik Plan çalışmalarının da tamamlandığını belirterek 2010-2013 yılı stratejik planı iç ve dış paydaşların ortak çalışmaları ile hazırladıklarını ve her görüşün değerlendirildiğini ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, yönetim kurulunun aylık faaliyetleri hakkındaki açıklamlarının ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkanı ve SATSO Tabii Meclis Üyesi Fethi Sarıoğlu, SATSO'nun Sakarya'daki kurumların ağabeyi olduğunu, ortak akıl çerçevesinde başarılı çalışmalar yaptığını belirterek SATSO stratejik Planının da bu bağlamda güzel bir çalışma olduğunu dile getirdi. Sakarya Nehri Ulaşım Projesinin de bu planda yer alması gerektiğini dile getiren Sarıoğlu, bu projenin SATSO'nun gayretleriyle gündeme getirilmiş ve sonuçlanmasını beklediklerini dile getirerek sözlerine son verdi. 

Meslek Komitelerinin Sorunlarının görüşülmesi maddesinde konuşan SATSO Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız, ülkemizin eğitim sisteminin çocukların çok erken yaşta kurslara başlamalarına ve bir yarışa katılmalarına sebep olduğunu belirterek bu yoğun ve yorucu sistemin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Taçyıldız ayrıca, ailelerin de çocuklarını yeteneklerine göre eğitim almaları doğrultusunda yönlendirmediğini, bu sebepten dolayı üniversite mezunu işsizler ordusunun çoğaldığını ifade etti. İşsizliğin önlenebilmesi için devletin vergi sisteminde de düzenlemeler yapması gerektiğini ifade eden Taçyıldız, işsizliğin önüne geçilmesi için kalıcı çözümlere ihtiyaç olduğunu ve devletin işverenin istihdam gücünü artırması için çalışmalar yapması gerektiğini dile getirdi.

SATSO Meclis Üyesi Bülent Yılmaz gar meydanı sorununa değinerek inşaat mühendisleri odasının gar meydanının çözümü konusunda yapıcı davranmadığını belirtti. Yılmaz, hak sahiplerinin mağdur olmamasının yanı sıra bu sorunun çözümünde kent merkezindeki mezbeleliğin de ortadan kaldırılmasının önem taşıdığını ancak İMO'nun tavrı nedeniyle kötü görüntünün mahkeme sonuçlanana kadar devam edeceğini, bunun 3-4 yıl daha çözülemeyeceğini vurgulayarak eleştiride bulundu.

Süleyman Baş ise konuşmasında ADASU ve SEDAŞ'tan hizmet almakta zorlandıklarını belirterek elektrik ve su abonelikleri, su ve elektrik hattı döşenmesi, aydınlatma konusunda sorun yaşadıklarını, bu sorunların çözümü ile ilgili olarak Oda dan destek beklediklerini dile getirdi.

Adnan Borazancıoğlu da aynı konudaki rahatsızlığını dile getirerek kurumlarla halk arasında duvar örüldüğünü ve halkın zamanında hizmet alamadığını dile getirdi. SATSO stratejik planı hakkında da görüş bildiren Borazancıoğlu, planın sorunların üzerine gidilerek çözümüne yönelik bir yapıda hazırlandığını belirtti.

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan SEDAŞ'ın özelleştikten sonra mevcut bütçe dahilinde hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek konu hakkında meclis üyelerine detaylı bilgi verdi.

Turhan Bölükbaşı ise 15. Meslek komitesinin sağlık sektörünün sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla başlattıkları hastane ziyaretlerine özel hastaneleri ekleyerek devam ettiklerini ifade ederek SGK'nın diş tedavileri ile ilgili yayınladığı genelgenin uygulamada sorunlara neden olduğunu dile getirdi.

SATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Fikri Keleş Hannover Messe Fuarının katılımın çok düşük olmasına rağmen kendisi ve firması adına oldukça verimli geçtiğini belirterek organizasyon için Odamıza teşekkürlerini sundu.


 

Haber Tarihi : 28/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::