İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, 2008 yılının verilerine göre Üretimden Net Satışların baz alındığı değerlerle hazırlanan ve Türk sanayisinin performansını ölçen "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde; İlimizde faaliyet gösteren 20 Sanayi Kuruluşumuz yer almıştır.

Ülke ekonomimizin büyümesinin Türk Özel Sektörünün üstün gayret ve özverileriyle gerçekleştiği bilinmektedir. İlimizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarımızdan bazılarının yapmış oldukları atılımlar ve göstermiş oldukları üstün performanslar neticesinde her gün büyüyerek İstanbul Sanayi Odası'nın yaptığı anket ile Ülkemizin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu içerisinde yer almış olmaları bizi ziyadesiyle memnun etmiş ve göğsümüzü kabartmıştır. Sakarya ilinde faaliyet gösteren ve bütün zorluklara rağmen sıralamaya giren firma sayısı bir önceki yıla göre azalmış olmakla birlikte (2007 yılında ilimizde faaliyet gösteren 25 firma listede yer almıştı) ilimizde faaliyet gösteren 20 firmanın listeye girmiş olması ilimizin ne kadar önemli bir sanayi merkezi olduğunun bir göstergesidir.

Listede yer alan firmaların bir önceki yıla göre sırlamalarına bakıldığında 3 firmamız haricindeki diğer firmalarımızın listede gerilediği görülmekte, bu da Türk sanayisinin içinde bulunduğu zor koşulların bir göstergesi niteliğindedir. Firmalarımızı eski performansına kavuşturmak için bir takım desteklerin verilmesi gerektiği açıkça görülmektedir.

Dünya ülkelerinin ekonomik krizlerle sarsıldığı bu dönemde, tüm olumsuzluklara rağmen, gerek üretimi ve istihdam sağlamayı gerekse büyümeyi sürdürmeyi hedefleyerek Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren firmalarımızı yürekten kutluyoruz. Ayrıca; bu firmalarımıza, ülkemiz ve özellikle ilimiz ekonomisinin gelişmesi ve istihdamın arttırılmasındaki kararlı, azimli ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, bu başarıda emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.
Haber Tarihi : 2/8/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::