SATSO'nun Çevre Komisyonu tarafından, ilimizde ÇEVRE PLATFORMU kurulması yönünde ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerden olumlu neticeler alınmış, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden ve de özel sektör firmalarından  destek sağlanmıştır. Alınan bu desteklerden sonra ilimizde kurulması hedeflenen Çevre Platformu'nu tanıtmak amacıyla ilgili tarafların ve basın mensuplarının katılımı ile bir tanıtım toplantısı yapılmasına karar verilmiştir.

Bu vesileyle; 28 Nisan 2010 Çarşamba günü (bugün) AKM Kafeterya'da Kahvaltılı Çevre Platformu Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Söz konusu tanıtım toplantısına Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Adapazarı Gaz Dağıtım AŞ (AGDAŞ) Genel Müdürü Kenan Demir, Çevre ve Orman İl Müdürü Nurettin Taş, Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş, Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Çevre platformunun oluşturulmasına öncülük eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Çevre Komisyonu Başkanı Mehmet Önal Taşöz komisyonun çevre bilinci oluşturmak, doğal dokunun korunması, toprak, hava ve su üzerindeki kirletici etkenlerin denetlenmesi ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir şehir bırakmak amacıyla yola çıktığını belirtti.

 Taşöz ayrıca, platformun oluşturulması konusunda ilgili kuruluşların verdiği destekten memnun olduklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

''Konuya hakim kurum ve kuruluşların yanında, zaman içinde yenilerinin ekleneceğine, tabana yayılan çevre gönüllüğünün platformu destekleyeceğine inancım tamdır. Doğal kaynakların envanterinin çıkarılması, gelişim ve değişimin takibi, sanayinin kent dokusu ve doğal dokuyla birlikte gelişiminin sağlanması ve çevre sorunlarının takibi platformun ilimiz adına taşıyacağı sorumluluklardır. Çevre komisyonumuz koordinasyon bütünlüğünün sağlanmasında en önemli aracı olabilecek çevre platformu oluşum sürecini başlatmıştır. Biz bir kıvılcım çakmadık, oluşuma can suyu verdik. Sorunlardan değil, çözümlerden konuşmak ve güzel hayallerden bahsetmek istiyoruz. İnşallah gerçek olan güzellikleri hep birlikte yaşayacağız.''

Sakarya Çevre Platformu Toplantısı'nda konuşan Sakarya Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş ise, Sakarya Çevre Platformu kurulması yönündeki girişimin Sakarya'da çevre sorunlarının çözümüne yönelik planların oluşturulması ve uygulanmasında önemli katkıları olacağına inandığını söyledi. Taş, ilgili kurumların gelecek nesillere daha iyi çevre bırakmak konusunda çalıştıklarını belirtti.

Çevre ve Orman Bakanlığının daha temiz çevre için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Taş, şöyle konuştu:

''Çevre koruma ve geliştirme anlayışında su ve altyapı yatırımları, atık yönetimi, ölçümleme ve izleme faaliyetlerinin yanı sıra, sanayi kuruluşlarının denetimi, orman ağacı üretimi, aktif yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi bakanlığımızın başlıca çalışmalarını oluşturmaktadır. Bugün burada başlatmış olduğumuz girişimin Sakarya'da sadece çevre sorunlarının tespitinde değil, bunların çözümüne yönelik planların oluşturulması ve uygulanmasında da önemli katkıları olacağına inanıyorum.''

Tanıtım toplantısının ardından heyet daha sonra Kent Meydanı'nda Çevre ve Orman Bakanlığına ait seyyar eğitim tırını gezdi.

Haber Tarihi : 28/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::