İlimizin sahip olduğu yatırım imkanları ve avantajlarını, yatırımcılara sunduğu cazip fırsatları anlatmak ve bu imkanları yerinde göstererek ilimizdeki yatırımların artmasına olanak sağlamak amacıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) işbirliğinde 08-09 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Sakarya; Marmara'nın Cazibe Merkezi” konulu Basın Gezisi sona erdi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak eşliğinde ilimize gelen ulusal basın kuruluşlarının ekonomi yazarları, editörleri ile ekonomi muhabirlerinden oluşan 35 kişilik grup SATSO'nun evsahipliğinde iki gün süreyle ilimizde çeşitli incelemelerde bulundular.

Sakarya; Marmara'nın Cazibe Merkezi konulu Basın Gezisi, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SATSO Başkanı A.Akgün Altuğ'un  katılımıyla 08 Mayıs 2010 Cumartesi günü Saat:11:00'de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan Basın Toplantısı ile başladı.

Toplantıda Vali Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ve SATSO Başkanı Altuğ tarafından ilimizin sahip olduğu yatırım imkanları ve ilimizi gelişimi adına yapılan çalışmalar detayları ile anlatıldı.

Basın mensuplarının sorunlarının cevaplandırılması ile sona eren basın  toplantısının ardından programın ilk gününde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş fabrikası  ziyaret edildi. Ziyarette Toyota CEO'su Tamer Ünlü tarafından fabrika hakkında basın mensuplarına bilgiler verilerek otomotiv sektörünün geleceği ve beklentiler hakkında sorulan sorulara cevap verildi.

 

Ekonomi Gazetecileri Derneği'ne mensup basın mensupları daha sonra 1. OSB'yi gezerek bölgede incelemelerde bulundular. Süt ve gıda sanayi sektöründeki firmaların tüm ihtiyaçlarına cevap veren firmalarımızdan biri olan sektörün lider kuruluşu Kromel Mak.San.Tic.A.Ş ziyaret edilerek yetkililerden fabrikanın faaliyetleri hakkında bilgi alındı.  Ardından beyaz eşya ve otomotiv sektörüne mekanizma sistemleri üreten Atasan Metal Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. ziyaret edildi.

1. OSB gezisinin ardından ilimizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Taraklı ilçemiz ziyaret edildi. Taraklı Belediye Başkanı Tacettiz Özkaraman tarafından ağırlanan   Ekonomi Gazetecileri Derneği'ne mensup üyeler ilçenin tarihi hakkında bilgilendirildi. İlçede yapılan resterasyon çalışmaları hakkında da bilgi alan heyet ardından tarihi konaklarda incelemelerde bulundular.

Programın ikinci gününde 3.OSB'yi gezen Ekonomi Gazetecileri Derneği'ne mensup basın mensuplarına bu bölgedeki gelişmeler hakkında bilgiler verildi. Son teknoloji ile yoğurt, ayran, beyaz peynir, kaşar peyniri, yöresel peynirler, mozerella, tereyağı, lor ve krem peynir, krema üreten Güneş Süt Gıda San ve Tic. Ltd. Şti ziyaret edildi. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda SATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muzaffer Güneş tarafından firmanın gelişimi, ürünleri ve gelecek hedefleri hakkında heyete bilgiler verildi.

3. OSB inceleme gezisinin ardından ilimizin önemli turizm değerlerinden biri olan Acarlar Longozu'nu ziyaret eden heyete Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ev sahipliği yaptı. Longozda inceleme gezisi yapan Ekonomi Gazetecileri Derneği'ne mensup basın mensuplarına ilimizin sahip olduğu turizm değerleri ve potansiyeli hakkında bilgiler verildi.

Karasu Yenimahalle'de de incelerlerde bulunan heyet 09 mayıs Pazar günü akşam saatlerinde ilimizden ayrıldı.

Haber Tarihi : 10/5/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::