SATSO Çevre Komisyonu”nun çalışmaları neticesinde ilimizde tüm ilgili kesimlerin katılımı ile kurulan Çevre Platformu çalışmalarına hız verdi.

Vali Yardımcısı Adem Saçan başkanlığında SATSO'da toplanan Çevre Platformu, toplantıda ilimizdeki çevre sorunlarının çözümü için yapılması gerekenleri masaya yatırdı. 

Toplantıya Sakarya Çevre Platformu üyeleri; Vali Yardımcısı Adem Saçan, Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Oktar, Çevre ve Orman  İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Şenol, Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Recep İleri, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Milli Eğitim İl Müdürü Murat Yazıcı, Meteoroloji İl Müdürü Akif Mamur, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Makina Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilcisi Vekili Sami Toksöz, Sakarya Turizm Platformu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Mahmutoğulları, Tema Vakfı Sakarya İl Temsilcisi Yard.Doç.Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, Yeta Derneği Başkanı Yard.Doç.Dr. Hakan Serhat Soyhan, Adasu Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı İbrahim Bal, Agdaş Genel Müdürü Kenan Demir ve SATSO Çevre Komisyonu Üyeleri katıldılar.

Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Adem Saçan, çevre sorunlarının kamu ve sivil iradenin ortak çabasıyla çözüme ulaşabileceğini söyledi.  Planlı sanayileşme, organize sanayi bölgeleri, yeni maden yasası beraberinde gelen uygulamalar konularına dikkat çekti.

SATSO Çevre Komisyonu Başkanı M.Önol Taşöz, toplantıya etkin katılımdan ve kamunun ilgisinden memnun oldukları ifade ederek, platform oluşum süreci ve çevre haftası etkinlikleri konusunda toplantıya katılanlara bilgi verdi.

İlin çevre sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda platformun çalışma süreci belirlenmeye başlarken, Prof.Dr. Recep İleri'nin “stratejik çevre yönetimi” oluşturulması önerisi kabul gördü.

Toplantıda ayrıca, atık su yönetimi, evsel atık depolama, hava kirliliği, tehlikeli atık berterafı başta olmak üzere çevre adına yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, İstanbul'un ardından Kocaeli'de dolan sanayi arazileri ve Sakarya'da artacak sanayileşme hareketlerinin çevre ile uyumlu gelişimi için yapılması gereken alt yapı çalışmalarının neler olduğu görüşüldü.

5 Haziran'da kutlanan Çevre Günü ve takip eden Çevre Haftası etkinlikleri ile ilgili Çevre ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve SATSO Çevre Komisyonu etkinlik programlarının da görüşüldüğü toplantıda, Çevre haftasının kent meydanında düzenlenecek bir fuar, konser ve dans gösterleri ile süslenecek olmasının ilgiyi ve katılımı arttıracağı görüşünde birleşildi.

 

Haber Tarihi : 13/5/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::