SATSO 12. Meslek Komitesi (Kırtasiye, Baskı İşleri, Medya Kuruluşları) tarafından düzenlenen toplantıda 12. Meslek Grubu içerisinde faaliyet  gösteren yerel basın kuruluşlarının sorunları görüşüldü.

SATSO Meclis Başkan vekili ve 12. Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi olan İzzet Dönmez  başkanlığında düzenlenen toplantıya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Rated Başkanı Zafer Büyü ile ilimizde faaliyet gösteren televizyonların, radyoların, gazetelerin ve dergilerin temsilcileri katıldı.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ile 12. Meslek Komitesi Üyelerinin de iştirak ettiği toplantıda ilimizdeki yerel basının sorunları tespit edilmeye çalışıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 12. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi İzzet Dönmez; “Üye odaklı hizmet anlayışı ile çalışan SATSO Yönetim Kurulu'muz tüm üyelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmektedir. Dolayısıyla bu toplantımızda medya kuruluşlarımızın sorunlarının çözümü hususunda neler yapılabileceğini tespit etmek ve çalışmalara yön vermek amacıyla çok faydalı olacaktır.” diyerek medya kuruluşlarının temsilcilerinden sorunlarını dile getirmelerini istedi.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, basının şehrimizde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Yerel medyasız bir Sakarya düşünülemez. Güç birliği içinde olalım” dedi.   
 SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, şehrin sosyal hayatından medyanın önemli bir yeri olduğunu ifade ederek medyanın sorunlarının çözüme kavuşturulmasının önemine değindi.

Altuğ konuşmasının devamında; “Sakarya'da ortak aklı ön plana çıkarmak için yerel medya ile yaptığımız toplantılarımız devam edecek. Şehrin sorunlarını çözüme kavuşturmak için iletişim içinde olmalıyız. Yaptığımız işleri bizler iyi anlatabilmeliyiz. Bizim amacımız ortak akılla sorunları çözmek. Ortamı germekten kimseye zarar gelmez. Lütfen duyduğunuz şeyleri yazmadan önce ilgili ve yetkililerden bilgi alın” dedi.

Yerel medyanın sorunlarının tartışıldığı toplantıda medya kuruluşlarının temsilcileri sorunları dile getirdiler. Yapılan konuşmalarda öncelikle gazetelerin tiraj problemleri başta olmak üzere reklam gelirlerinde yaşanan sıkıntılar öne çıktı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur toplantıda yaptığı konuşmasında, Sakarya'daki basın kuruluşlarının en büyük probleminin birlikte hareket etmeyerek  her kuruluşun kendisini bir yerlere çekmesinden kaynaklandığını dile getirdi. İlimizdeki reklam pastasının giderek küçüldüğünü ve mevcut basın kuruluşlarının faaliyetlerini devam ettirmelerine yeterli gelmediğini belirten Matur, nitelikli eleman konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. İlimizde gazete satış tirajının çok az olduğunu ifade eden Matur, insanların reklam vermekten korkar duruma geldiğini bunun nedeninin ise bir gazeteye reklam verildiğinde diğer gazetelerinde reklam veren o kişi yada kuruma karşı saldırıya geçtiğini bu anlayışın mutlaka ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Rated Başkanı Zafer Büyü , ilimizdeki medya kuruluşların RATED çatışı altında hizmet verdiklerini belirterek RATED'in çalışmaları hakkında açıklamalarda  bulundu. SATSO'nun ortak aklı oluşturmak amacıyla düzenlediği toplantıları desteklediklerini belirten Büyü, telif haklarının önemine değinerek, reklam payları ve tahsilatlarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. TOBB'dan RTÜK'te yapılan değişiklikleri desteklemeleri konusunda talepte bulunan Büyü, yayıncı kuruluşların A.Ş. olmasının sorun yarattığını ifade etti.

Toplantının devamında yerel basın kuruluşları temsilcilerinden Kanal 54 TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bağ ve SRT TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Gürkan Kılıç tarafından TV yayıncılığı konusunda yaşanan sıkıntılar dile getirildi.

Haber Tarihi : 14/5/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::