“Sağlık Hizmetini Sakarya'dan Almalıyız”…

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları, Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) üyelerinin,  ilimizdeki sağlık sektörünün ve hastanelerinin temel sorunlarını belirlemek amacıyla başlattıkları program çerçevesinde hastane ziyaretleri devam ediyor.

SATSO Meclis üyelerinden Özlem Akalın, Murat Kılıç, Turhan Bölükbaşı ve Meslek Komitesi Üyesi Müjgan Çamyar'dan oluşan 15. Meslek Komitesi üyelerinin bu defaki durakları  Özel Vatan Hastanesi ve Özel Bilge Hastanesi oldu.

Özel Vatan Hastanesi Başhekimi Dursun Bostancı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek SGK ‘nın özel hastanelere doktor kadrosu açmadığını ve ilimizdeki özel hastanelere ayrılan doktor kadrolarının yetersizliğini dile getirdi. Bostancı, yaşanan kadrolaşma sıkıntısının özel hastanelerin verdiği hizmeti aşağı çektiğini ifade ederek, SGK'nın sağlık sektörünün ihtiyaçlarını ve beklentilerini tam olarak karşılayamadığını ve her ilde birer müdürlük kurulması gerektiğini vurguladı. Doktorların muayenehane açma ve işletmeleri ile ilgili bazı sorunlar yaşandığını ifade eden Bostancı, eğer tam gün yasası varsa doktorlar ya kamuda ya da özelde kalmayı seçiyorlarsa bir doktorun en temel hakkı olan muayenehane işletme özgürlüğünün de önünün kesilmemesi gerektiğini, dileyen doktorların tek başlarına işlettikleri muayenehaneleri tercih eden vatandaşın da mağdur olmaması adına alacakları faturalarla SGK' dan ödedikleri katkı payı dışındaki muayene ücretlerinin ödenebilme kolaylığının getirilmesinin gerektiğini vurguladı.Bu sorunların çözülmesinin sağlık sektörünün önünü açacağını belirterek insanların sağlık hizmeti alma hakkının da önünün açılması gerektiğini ifade etti.

Özel Bilge Hastanesi Başhekimi İsmet Kartal ilimizde yaşanan sağlık sorunlarının ülke genelinde yaşanan sorunlardan farklı olmadığını, sağlık sektöründe yapılan değişiklikler nedeniyle gerekli verimin alınamadığını ve özel hastanelere yapılan uygulamaların da sektörü zora soktuğunu dile getirdi. Sakarya'nın sağlıkta çok iyi seviyelerde olduğunu belirterek çevre illere sağlık hizmeti almak için gitme zorunluluğu olmadığının altını çizen Kartal, ilimizde verilen sağlık hizmetinin çevre illerden çok daha yukarılarda olduğunu, son teknolojinin kullanıldığını ve bu teknoloji ile yapılmayacak sağlık hizmetinin olmadığını vurguladı.

15. Meslek Komitesi üyesi Turhan Bölükbaşı ilimizde sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek var olan sağlık turizmi potansiyelinin maksimum seviyede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

SATSO 15. Meslek komitesi ve meclis üyesi Özlem Akalın sağlık turizminin ilimizde geliştirilmesi yolunda çalışmalar yaptıklarını ve sağlık turizminin ilimizdeki diğer sektörleri de olumlu yönde etkileyerek geliştireceğine inandıklarını ifade etti. Akalın  ayrıca, doğa turizmi ile sağlık turizminin birlikte geliştirilmesini planladıklarını belirterek “alışverişlerimizi Sakarya'dan yaptığımız gibi sağlık hizmetimizi de aynı şekilde Sakarya'dan alınması gerektiğini savunuyoruz” diyerek ilimizin mevcut potansiyelinin çok ciddi sağlık sorunlarını çözebilecek seviyelerde olduğunu  ve bu konuda Sakarya'nın tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Söz konusu ziyaretler karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 24/5/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::