Güzel ülkemizin iç barışını, güvenliğini ve Üniter Devlet yapısını yıllardır tehdit eden PKK Terör Örgütünün Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Deniz Üst Komutanlığı'na bağlı İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlediği hain saldırı bizleri bir kez daha üzüntüye sevketmiş, tüm Türkiye'yi yasa boğmuştur.

İskenderun'daki Deniz İkmal Komutanlığı'na terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda 6 askerimizin şehit edilmesi dolayısıyla millet olarak duyduğumuz üzüntüyü tarif etmeye imkan yoktur.  Bu hain saldırı ulusumuzun ortak geleceğine, ülke bütünlüğüne, istikrara ve demokrasiye yapılmıştır. Ama saldırının arkasındaki güçler bilmelidirler ki ülkemiz vatandaşları arasında var olan kardeşlik duygularını bozmaya asla muktedir olamayacaklardır.  

PKK Terör Örgütünü maşa olarak kullanan, ülkemizdeki olumlu gelişmeleri baltalayıp, karanlık günler yaşanmasını amaç edinen, kargaşa ortamı yaratarak huzurumuzu bozmaya ve böylece kendine pay çıkarmaya çalışan, insanlık dışı terör eylemleriyle milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeyi hedef alan, Ülkemizin gelişiminden ve dünya ekonomisinde söz sahibi bir ülke haline gelmiş olmasından rahatsızlık duyan güçleri,  hain saldırıları gerçekleştiren teröristleri ve terör örgütü mensupları ile onlara destek veren, yardım ve yataklık yapan iç ve dış mihrakları bir kez daha lanetle kınıyoruz.

Bu saldırı, ülkemiz huzuruna, bölgenin barışına ve halkların kardeşçe yaşama arzularına indirilen bir darbedir. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevap, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmak ve tüm dünyaya geçmişte olduğu gibi bu günde tek vücut, tek millet, tek devlet olduğumuzu göstermek olacaktır.

Hiçbir yasadışı örgütün ülkemizin birlik ve beraberliğini, huzurunu bozmaya gücü yetmeyecektir. Hain saldırılarda Şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Yüce Türk Milletine ve Şehitlerimizin Kederli Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Diğer Yandan, Gazze halkına insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan gemilere İsrail tarafından yapılan saldırı hiçbir dünya ülkesince kabul edilemeyecek büyük bir insanlık suçudur.  

Aralarında 50'ye yakın farklı ülke vatandaşının, kadın, çocuk ve sivillerin bulunduğu gemilere tüm dünyanın gözü önünde yapılan insanlık dışı ve hain saldırı İsrail tarihi için silinemeyecek büyük bir kara lekedir.  

Uluslar arası kara sularda ve tüm dünyanın gözü önünde İsrail tarafından insani yardım amacıyla yola çıkan gemilere karşı yapılan insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.  

Haber Tarihi : 1/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::