YENİ SANAYİ SİTELERİ KURMADA ORTAK AKIL

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında il merkezlerinde faaliyet gösteren oto galerilerinin, inşaat malzemeleri satıcılarının, hurdacıların, mahrukatçıların v.b mesleklerin şehir dışında uygun alanlara taşınması zorunluluğu getirildi. 

Bu genelge kapsamında Sakarya gibi birçok ilde ilgili sektörlerin şehir merkezi dışında uygun alanlara taşınması yönünde çalışmalar başlatılmış durumda.

Söz konusu sektörlerin şehir merkezi dışına taşınması ile ilgili olarak ilimizde yapılan çalışmalar kurumlararası işbirliği çerçevesinde ve ortak akılla yürütülüyor. Bu kapsamda Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve SESOB tarafından ortak çalışmalar yapılıyor.   

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin kapsamında yer alan sektörlerden olan ikinci el oto galericilerinin, hurdacıların, geri dönüşümcüler ve inşaat malzemeleri satıcılarının temsilcilerinin  konu hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda ayrı ayrı toplantılar yapılıyor.  

Mesleklerini sosyal donatılara sahip toplu bir alanda sürdürmeleri gerektiği konusunda meslek temsilcilerine bilgilerin verildiği toplantılar SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda gerek ikinci el oto galericilerinin, gerek hurdacıların gerekse inşaat malzemeleri satıcılarının mesleklerini daha iyi ifa edebilmeleri için ihtiyaca cevap verebilecek Sanayi Sitelerine ihtiyaç duyulduğu meslek temsilcileri tarafından da dile getirilerek yapılan çalışmaların olumlu olduğu yönünde görüşler beyan edildi. Bu toplantılardan olumlu sonuçlar elde edebilmek ve çalışmalarda devamlılığı sağlamak için meslek guruplarının birer komisyon kurarak çalışmalara devam etmesi kararlaştırıldı.  

Yapılan Toplantılar neticesinde ortaya çıkan fikirler ve komisyonların çalışmaları neticesinde tespit edilen talepler daha sonraki aşamada Büyükşehir Belediyesi ile değerlendirilerek Sanayi Sitelerinin kurulacakları alanlar ve büyüklükleri konusuna karar verilecektir.  

Düzenli bir kent yaşamı için büyük önem arzeden mesleki Sanayi Siteleri oluşturulması çalışmaların olumlu neticelenmesi için ilgili sektörlerle SATSO öncülüğünde yapılacak toplantıların bundan sonraki süreçte de aşamalar halinde devam etmesi planlanıyor.

Haber Tarihi : 2/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::