SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.  

 

Altuğ:  “Sakarya geleceğin yıldız kentlerinden biridir”

 

Ziyarette SATSO heyeti adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, Odanın 30 Haziran'da yapılacak Olağan Meclis Toplantısı'na Vali Büyük'ü davet ederek Meclis üyelerimiz ile tanışmasının camiamızı mutlu edeceğini belirtti.

 

Yönetim Kurulu Üyelerini ve faaliyet gösterdiklerini sektörleri Vali Büyük'e tek tek takdim eden  Altuğ, ilimizin sosyo-ekonomik durumu ve Odanın işleyişi hakkında da açıklamalarda bulundu. Tüccar ve sanayicinin bir arada bulunmasından  dolayı SATSO'nun bölgenin en büyük Odalarından biri olduğunu ve TOBB bünyesindeki ilk 10 Oda arasında yer aldığını belirten Altuğ, Yönetim Kurulu olarak genç bir ekiple bir buçuk yıldır ilimize hizmet etmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını söyledi.

 

Sakarya ekonomisi hakkında da detaylı bilgiler veren Altuğ ilimizin lokomotif sektörlerinin başında otomotiv ve otomotiv yan sanayi geldiğini belirterek bu sektörlerin ilimizin ihracat potansiyeline önemli katkılar yaptığını ifade etti. Son dönemde ihracattaki gerileme nedeniyle ihracatçı iller sıralamasında ilimizin kan kaybedildiğini ifade eden Altuğ, ihracata yukarı yönlü bir ivme kazandırmak için çeşitli projeler geliştirdiklerini dile getirdi.

 

Göreve geldikleri ilk günden beri şehri ortak akılda buluşturma konusunda önemli çalışmalara imza attıklarının bilgisini de veren Altuğ, bu çalışmalar neticesinde şehirde birlik oluştuğunu ve kurumlarla işbirliği içerisinde güzel çalışmalara imza atıldığını dile getirdi. İlimizin sahip olduğu lokasyonun beraberinde bir çok avantaj getirdiğine değinen Altuğ “Sakarya geleceğin yıldız kentlerinden biridir” diyerek ilimizin sahip olduğu potansiyellerin doğru yönde kullanılması durumunda Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olmaya aday olduğunu söyledi.

 

Yönetim felsefesi olarak kurumlararası işbirliğine çok önem verdiklerini dile getiren Altuğ, ilimizin gelişimi adına Valilik tarafından yapılacak projelerde SATSO olarak yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek Vali Mustafa Büyük'e bir kez daha yeni görevinin hayırlı olasını dileyerek  ve yapacağı çalışmalarda başarılar diledi.

 


Vali Mustafa Büyük: “Hizmetlerde devamlılığı sağlamak ve ilimizi daha da ileriye taşımak için üstümüze düşen görevleri eksiksiz yapmak önceliğimiz olacaktır.”

 

Vali Mustafa Büyük, şehrin en dinamik kurumlarından biri olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Yönetim Kurulu  tarafından kendisine yapılan bu nezaket ziyareti dolayısıyla mutluluk duyduğunu ifade ederek,  SATSO'nun yakın işbirliği içerisinde, birlikte çalışmayı arzu ettiği kurumlardan biri olduğunu belirtti.

 

İle atanalı henüz çok kısa bir süre olduğunu ve zaman içerisinde ili tanıyacağını belirten Vali Büyük, “Bize düşen kamu hizmetlerini eksiksiz yerine getirmek ve kurumlararası koordinasyonu sağlamaktır. İldeki kurumlararası uyuma ve tesanüte önem vererek ilimizin önceliklerini tespit etmek ve bu öncelikleri işbirliği içerisinde yerine getirmek hedefimizdir. Bunu sağladığımızda ilerleme ve kalkınmada beraberinde gelecektir. Burada kaynaştırıcı rolümüzü idrak etmek amacındayız. Hizmetlerde devamlılığı sağlamak ve ilimizi daha da ileriye taşımak için üstümüze düşen görevleri eksiksiz yapmak önceliğimiz olacaktır.” diyerek merkezi ve yerel yönetim diyalogunun sağlanması durumunda ilin sorunlarının çözülebileceğini belirtti.

 

İlin gelişiminin dışa açık olmaktan geçtiğini ifade eden Vali Büyük, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı büyük bir kültür zenginliğine sahip bir ilin bu potansiyelini iyi kullanarak dünyaya açılma fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini, bunun içinde yakın coğrafyadaki ülkelere işadamları, akademisyenler, sanat ve kültür temsilcilerinin katılımı ile 3-4 günlük gezi programlarları düzenlemenin çok verimli olacağını belirtti. “Dışarıya açılmak ilimizi daha güçlü hale getirecektir” diyen Vali Büyük işadamlarını destekleyeceklerini, klasik kamu hizmetleri dışında topluma rehberlik edecek iş yapma, hizmet üretme heyecanı, şevki ve arzusunu artıracak hizmetlere imza atmayı amaçladıklarını bunu da ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin katlımı ile başaracaklarını ifade etti.

 

SATSO Heyetinin Vali Büyük'e yaptığı nezaket ziyareti iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 2/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::