AFA Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) tarafından desteklenen “Ulusal Girişimcilik Konferansı”nın ‘Mesleki Eğitimde Girişimcilik Becerilerinin Kazandırılması' konulu 1.oturumuna konuşmacı olarak katılan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ kendi başarı hikayesini konferansa katılan çok sayıda öğrenciye anlatarak girişimciğin hayal kurmayla başladığını söyledi.

 

Başka bir firmada işçi olarak çalışırken hayalini kurdukları girişimcilik fikrini hayata geçirmek için her şeye sıfırdan başladıklarını ifade eden Altuğ, iş kurmanın ilk adımının hayal kurmak ve iyi bir iş fikri oluşturmak olduğunu ifade etti.

 

Kendi başarı hikayesinin ardından gençlerin girişimci olabilmeleri için yapmaları gerekenler hususunda açıklamalarda bulunan Altuğ, bir ülkedeki girişimci sayısının o ülkenin ekonomik refahının ve kalkınmışlığının önemli bir göstergesi olduğunu, ülkemizdeki girişimci sayısının artması için öğrencilerin hayal kurmaktan korkmamaları gerektiğini söyledi.  

 

“Girişimci ekonomik değer yaratır. Fikri emeğini ekonomiye aktararak ülkenin kalkınması tetikler. Üretim kaynaklarını yeni bir tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar. Hepsinden önemlisi, girişimci  toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktördür.” diyen Altuğ konuşmasında girişimciliğin önemine de değinerek; “girişimci, yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırır.  Yeni endüstrilerin doğmasına yol açar. Teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Dolayısıyla girişimci, ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam yaratılmasında ve üretim faaliyetlerinde önemli bir anahtardır.” dedi.  

 

Konuşmasında ülkemizin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğuna dikkat çeken Altuğ, genç nüfusun işgücüne katılmasının sürdürebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti.

 

“Bir iş kurmanın ilk adımı iyi bir iş fikri oluşturmaktır.” diyen Altuğ; “Bir girişimci adayı olarak kendi fikrini üretmek isteyenler için çeşitli yollar vardır. Ama en kolay yapılabilecek olan yöntem çevreyi gözlemleyip insanların sorun veya ihtiyaçlarına karşılık verebilecek ürünü düşünüp bulmak ve onu hayata geçirmektir. İş fikrini bulduktan sonra ise en önemli olgu hedef pazarı belirlemektir. Fikriniz ne olursa olsun bir pazar araştırması yapmanız gereklidir. Doğru zamanda ve doğru yerde olmayan bir fikrin asla işe yaramayacağını unutmamalıyız. Hedef pazarın özelliklerini, artılarını, eksiklerini bilmek bize olası bir terslikleri öngörme şansı verir. Yani bir iş kolu ve hedef pazarı belirledikten sonra, iş planlarınızı hayata geçirme  zamanı gelmiştir. Belki de en çetin engeller bu süreçte karşınıza çıkar. Sermaye, insan kaynağı, gerekli beceri ve ustalık, makine ve teçhizatlar karşımıza çıkacak bu engellerin sadece bir kısmıdır. İlk bakışta oldukça göz korkutan bir tablo olsa da başarılı olmak kesinlikle imkansız değildir.” Diyerek gençlerin girişicilik fikirlerini hayata geçirmekten korkamamaları gerektiğini ifade etti.

 

“Ekonomik kalkınmanın yolu genç nüfusun aktif iş yaşamında yer almasından geçer” diyen Altuğ dolayısıyla genç  girişimciliğin desteklenmesi ve ilimizdeki gençlerin istihdamının artırılması için yapılan çalışmalara tüm kurumların destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Konuşmasına toplantının ilimiz ve ülkemizdeki genç girişimcilere yeni ufuklar açması umuduyla son veren Altuğ, toplantının tertiplenmesinde  emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber Tarihi : 3/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::