BİR İLK DAHA; SATSO SABİTEK FUARINDA…

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen SABİTEK 3'ün açılışı, Adapazarı Şeker Fabrikası tesislerinde gerçekleştirildi.

 

Kısa adı SABİTEK olan ‘Sakarya Bilim Teknoloji, Eğitim ve Kariyer Günleri' fuarında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası da yer aldı.

 

SABİTEK günlerinde ilimizden 83 okul 150 stantta proje ve çalışmalarını tanıtma imkanı bulurken, SATSO'da düzenlediği eğitim seminerleri hakkında fuar ziyaretçilerine bilgi vermek, girişimciliğe vermiş olduğu destekleri anlatmak ve bu desteklerden istifade edenlerin sayısını maksimum seviyelere çıkarabilmek adına bir stant açtı.

 

Kalabalık bir heyet tarafından gerçekleştirilen SABİTEK Fuarının açılış törenine; Vali Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Aydın, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, APEK ve Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, Belediye Başkanları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Fuarın açılış töreninde konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük; gençlerin eğitim camiasının bütün kurumları ile hayatın içerisinde hazırladıkları çalışmaları ve yaptıkları projeleri bir fuarla sunmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  ilimiz eğitim seviyesinin daha yukarılara çıkarılabilmesi için yapılan çalışmalara tüm kurumların destek vermesi gerektiğini vurgulayarak kurumlar arası işbirliğine dikkat çekti. Yapılan konuşmaların ardından eğitim kurumlarına gerek ürettikleri projeler gerekse ilimizi temsiliyet adına elde ettikleri başarılardan dolayı plaket takdim edildi.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ tarafından Sapanca Kırkpınar Tepebaşı Aktar İlköğretim Okulu Müdürü'ne kalite dalındaki  başarılardan dolayı plaket takdim edildi.

 

Okulların yanı sıra eğitim ve eğitim hizmetleri alanlarında, ilgili müdürlükler, kurum ve kuruluşların stant açarak aktif bir şekilde katılım gösterdiği etkinliğe ilk günden yoğun ilgi gösterildi. Özellikle SATSO'nun faaliyetleri, eğitim seminerleri, yayınları ve çalışmalarının sergilendiği standa ilgi oldukça yoğundu. 15 bini öğrenci olmak üzere toplam 20 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar 5 Hazirana kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

 

 

          

 

 

Haber Tarihi : 4/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::