Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Dış Ticaret Akademisi eğitimlerine yeniden başlıyor.

24-28 Eylül ve 2-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek akademi için kayıtlar devam ediyor. Son başvuru tarihi 20 Eylül 2018 Perşembe günü olacak….

İhracat konusunda detaylı bilgiler verilerek katılımcı firmaların eksiksiz ihracat yapabilecek seviyeye gelebilmesi amaçlanan uygulamalı eğitimler, aynı zamanda ihracat yapan firmaların potansiyelini de artırmayı hedefliyor.

İhracat Olmazsa Olmazımızdır

Akademiye üyelerin katılması konusunda tavsiyede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi:

“Dünya’daki ülkeler arası sınırlarla birlikte ekonomik sınırları, modelleri de değişiyor. Dünyadaki bu değişime ihracatçılarımız kayıtsız kalamazlar. Bizim firmalarımız,  ihracat konusunda vizyon sahibi olarak küresel ticaret sistemine entegre olmalılar. İhracat her ülke için gerekli, çünkü ekonomik kalkınmanın temel araçlarından biridir. Firmalar için de gerekli, değişen, yoğun, rekabetin üst seviyede olduğu iş alanlarında var olmak, kendini korumak ve istikrarlı büyümeyi sürdürebilmek için dış pazarlara açılmak önemlidir. Bu nedenle firmaların kendilerini tanımaları, nerede olduklarını, ne yapabileceklerini, dış ticarete ne kadar hazır olduklarını bilmeleri, dönüşümü bu dinamiklerle sağlamaları büyük önem   taşıyor. En iyisini üretmeli ve ürettiğimizi satabilmeliyiz.

Uluslararası ticaretin gün geçtikçe daha da önemli olduğu ve uluslararası pazarlarda rekabetin giderek arttığı günümüz ekonomisinde birçok KOBİ yurtdışında uygun pazarlar bulmaya dönük çalışmalar ve planlamalar yapmaktadır.

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO),   ihracat yapma isteğinde olan firmaların veya hali hazırda ihracat yapan ancak ihracat payını artırmak isteyen firmaların dış ticarete ilişkin bilgilerini geliştirmek üzere Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimlerimize ihracat yapma potansiyeli olan, ihracat yaparken geliştirmek isteyen ve ilgilenen tüm üyelerimizin katılımını önemle rica ederiz. 

Odamız, SAÜ ve ABİGEM işbirliğiyle 9 gün olarak düzenlenecek eğitimler 24-28 Eylül ve 2-5 Ekim tarihlerinde 09.30-17.30 saatleri arasında Odamız hizmet binasında düzenlenecek olup;  eğitimlerin verimli geçmesi açısından eğitim başına kontenjan sınırı bulunmaktadır.”
Eğitmenler
Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan, ihracat konusunda uzman Bahar Karalar ve Murat Odacı tarafından verilecek içeriği aşağıda belirtilen eğitimler sonrasında katılımcılara Katılım Belgesi verilecek.”

Eğitim İçeriği

Eğitim programında ilk 5 gün; Uygulamalı Dış Ticaret Yönetimi, Dahilde İşleme Rejimi, 1 gün; Uluslararası Ticarette Riskler Ve Risk Yönetimi   ve son 3 gün de; İhracatta Müşteri Bulma, Hedef Pazar Seçimi ve Pazar Geliştirme, Dış Ticarette Stratejik Pazarlama ve Satış konularında detaylı bilgiler verilecek. Daha fazla bilgi almak için; 0264 8883032  Nolu telefon ile irtibata geçilebilir. Eğitim katılım formu ekte ve www.satso.org.tr'de almaktadır. 

Haber Tarihi : 19/9/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::