“Güzel bir çevre, eğitimin öncelik kazandığı, duyarlılığın geri kalmadığı toplumlarla yaşayacaktır” sloganıyla kutlanmaya başlanan Çevre Haftası etkinlikleri Kent Meydanı'nda açılan “Çevre, Doğalgaz ve Enerji Fuarı” ile başladı.

Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile SATSO Çevre Platformu gibi kurumların ortak çalışmalarıyla hazırlanan Çevre Haftası etkinlikleri Kent Meydanı'nda açılan “Çevre, Doğalgaz ve Enerji Fuarı” ile başladı. Fuarın açılışı Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve SATSO Başkanı A.Akgün Altuğ tarafından yapıldı.

Çevre haftası etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı'nda açılan fuara ilimizden ve il dışından dernekler, birlikler ve vakıflar ile doğalgaz alanında ve de geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren firmaları katıldı.   

Sakarya Valisi Mustafa Büyük fuarın açılışında çevrenin önemine dikkat çekerek ilin geleceğine etki edecek son derece faydalı bir fuar organize edildiğini ifade etti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu çevrenin korunması amacıyla yerel yönetimlerce yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ ilimizde var olan tabiat güzelliklerini korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için yatırımların organize sanayi bölgeleri yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Altuğ ilimizde çevre  ve insan sağlığına zararlı hiçbir yatırıma izin verilmemesi için tüm kurumların hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtti.

Fuarda açılan stantların il protokolü tarafından tek tek gezilmesi esnasında doğalgaz firmaları arasında düzenlenen ve bu yılda üçüncüsü yapılan  Geleneksel Doğalgaz Firmaları Futbol Turnuvası'nda dereceye giren takımlara kupaları takdim edildi.

Geleneksel Doğalgaz Firmaları Futbol Turnuvası'nda 3. Olan Akedemik Isı'ya kupası SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, ikinci olan Özısı'ya kupası  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve birinciliği elde eden Eren ISI'ya kupası Vali Mustafa Büyük Takdim etti.

 

Haber Tarihi : 7/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::