Amerika Birleşik Devletleri New York Eyaleti'ne bağlı Rochester Bölgesi Heyeti, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na yaptıkları ziyarette kardeş il olma taleplerini dile getirdiler.

Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Dış Ticareti Geliştirme Komisyonu üyeleri tarafından ağırlanan Rochester heyetine Sakarya'yı ve SATSO'yu detaylarıyla tanıtan görsel bir sunum yapıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız Bezek tarafından ilimizin yatırım avantajları hakkında bilgiler verilirken bu bilgileri destekleyici materyaller ve ilimiz yatımı avantajlarını, tarih ve turizm potansiyelini  anlatan İngilizce broşürlerle de etkin bir tanıtım gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en gelişmiş bölgesinde yer alan Sakarya'nın iklimi, bitki örtüsü, sanayisi, tarım alanları ve sahip olduğu bir çok avantaj ile önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Bezek, ilimizde büyük sanayi kuruluşlarının konuşlandığını, yabancı sermayeli bir çok işletmenin ilde faaliyet gösterdiğini ve buna ön büyük örneğin Toyota olduğunu belirtti.  İlimizin doğal dokusunun bozulmaması için çevreye duyarlı yatırımlara öncelik verdiklerini ifade eden Bezek, Sakarya'nın iki saatlik araç yolculuğu ile 30 milyon nüfusa ulaşılabilecek bir dairenin tam ortasında yer aldığını, bulunduğu bu lokasyonun da beraberinde bir çok fırsat ve avantaj getirdiğini beyan etti.    

Rochester Heyeti adına açıklamalarda bulunan Heyet Başkanı Sandra Frankel, Sakarya ili ile ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla yaptıkları bu ziyarette gönüllülerden oluşan bir organizasyon ile uzun soluklu bir çalışma yaparak kardeş şehir olmak istediklerini dile getirdi. Kardeş şehir olmanın ticari, ekonomik ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel ilişkilerinde gelişmesine vesile olacağını ifade eden Frankel,  kardeş şehir çalışmalarında SATSO'dan destek istedi.

Sakarya ile kardeş şehir olmayı tercih etmelerinin ana sebeplerinden birinin ilin yatırım avantajları arasında kültürlere ve inançlara gösterilen saygının da yer almasının etkili olduğunu vurgulayan Frankel, iki bölgenin sosyo-ekonomik anlamda benzerlikler gösterdiğini ve bu iki bölgenin ekonomilerinin daha da geliştirilmesi için kardeş şehirler olmalarının kent yönetimlerine de büyük avantajlar sağlayacağını dile getirdi.

Rochester‘ın özellikle eğitimde ve tarım sektöründe oldukça gelişmiş olduğunu belirten Sandra Frankel, bölgesinin bir milyon nüfusa sahip olduğunu, ABD'deki endüstri bölgelerinin tamamına bir saatlik uzaklıkta bulundukları ifade etti. bölgelerinde bulunan uluslar arası iş komisyonu vasıtasıyla turizm, eğitim ve ticaret alanında iş fırsatlarını değerlendirebileceklerini dile getiren Frankel, Rochester‘ın 12 kardeş şehri olduğunu, kardeş şehir olmanın ekonomilerin karşılıklı geliştirilmesi açısından önem arzettiğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri New York Eyaletine bağlı Rochester Bölgesinden gelen  heyetin Odamıza yaptığı ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 10/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::