Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 14. Meslek Komitesi (Boya, Nalburiye, Makine, Hırdavat ve Teknik Malzeme Ticareti), mesleki sorunları görüşmek ve  karşılıklı işbirliği imkanlarını geliştirmek amacıyla çevre illerdeki meslektaşlarıyla ortak toplantılar düzenliyorlar.

 

Ortak toplantıların ilkini Kocaeli Ticaret Odası'ndaki meslektaşları ile yapan  14. Meslek Komitesi ikinci toplantılarını Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki meslektaşları yaptı. Söz konusu toplantıda mesleki sorunları çözmek için birlikte hareket etmenin önemine değindiklerini ifade eden Komite Üyeleri bundan sonraki süreçte de söz konusu toplantıların süreceğini belirttiler.    

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan istişare nitelikli müşterek toplantıda mesleki sorunların yanı sıra iş potansiyellerine önemli bir ivme kazandıran inşat sektöründe yaşanan gelişmeleri de değerlendirdiklerini beyan eden komite üyeleri; son iki yılda gerek TOKİ uygulamaları gerekse inşaat sektöründe yaşanan durgunluk sebebiyle boya, nalburiye, makine, hırdavat ve teknik malzeme ticareti gibi sektörlerin  iş hacimlerinde önemli bir azalma yaşandığını, ancak, ekonomik krizin etkisinin hafiflemeye başlamasıyla sektörde kıpırdanmalar başladığını belirttiler.

 

Ayrıca, meslektaşlarıyla düzenledikleri istişare nitelikli bu toplantıları  tüm çevre illerdeki meslektaşlarıyla da yapmayı planladıklarını ifade eden 14. Meslek Komitesi Üyeleri, söz konusu toplantıların mesleğin geleceğini görmek açısından son derece  olumlu olduğunu dile getirdiler.

Haber Tarihi : 11/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::