İhsan Mahmutoğulları:  ‘'Turizme gönül vermiş tüm paydaşların desteğini bekliyoruz''

SATSO Turizm ve Kültür Projeleri Geliştirme Komisyonu Başkanı Kenan Taçyıldız ve komisyon üyeleri ile Sakarya Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğlu ve Platformun Yönetim Kurulu üyeleri müşterek toplantıda bir araya geldi.

Sakarya Turizm Platformu Başkanı İhsan Mahmutoğlu birinci yılını idrak eden platformun faaliyetleri ve misyonları ile ilgili komisyon üyelerine bilgi verdi. Mahmutoğlu, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, SATSO, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün de platformun paydaşları arasında yer aldığını dile getirdi. İhsan Mahmutoğlu, platform olarak kuruldukları günden bu yana çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını, fuar organizasyonları gerçekleştirdiklerini, ilimizin kültür ve turizmini geliştirmeye yönelik yayınlar hazırladıklarını ifade etti.

Ayrıca, ilimizin turizm ve sosyo-kültürel açıdan tanıtımına yönelik kurumlarca ayrı ayrı yapılan çok başlı çalışmaların ilimize bir yarar sağlamayacağından yola çıkarak sektörel anlamda bir stratejik plan çalışması yapmayı planladıklarını ifade eden Mahmutoğlu, Vali Mustafa Büyük desteğinde ilgili tüm paydaşların  katılımı ile sağlıklı bir gelişim politikası oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İhsan Mahmutoğlu “Sivil insiyatifler gönüllülük esasına dayalı çalışır ve bu gönüllü topluluklar da kamuoyu desteği ile ayakta kalır.” diyerek platforma gereken desteğin verilmesi gerektiğini vurguladı. Platforma gerçek manada zaman ayırabilecek gönüllü üyelere ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekleyen Mahmutoğlu bu doğrultuda ilimize hizmet edecek kişilere kapılarının açık olduğunu ifade etti.

SATSO Kültür ve Turizm Projelerini Geliştirme Komisyonu Başkanı Kenan Taçyıldız, platformun tek elden yönetilmesi ve çok başlılığın ortadan kaldırılması için yapılan çalışmaları desteklediklerini dile getirerek, platformun üye sayısının artırılması hususunda SATSO'nun üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Söz konusu toplantıda, platformun kurumsal üyeliği konusundaki belirsizliklerin  ortadan kaldırılarak üye sayısının arttırılması ve bu çerçevede yapılacak faaliyetlerin yoğunlaştırılmasına karar verildi.

 

Haber Tarihi : 14/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::