ALTUĞ: “ORTAK PAYDAMIZ BU ŞEHİRDE YAŞAMAK”…

Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kara ve Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Vedat Dedeoğlu ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile 7. Meslek Komitesi üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan A. Akgün Altuğ, “Ortak paydamız bu şehirde yaşamak. Hepimizin amacı Sakarya'yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmektir. Herkes kendi kapısının önünü temizlerse bütün sorunlar çözülür.” dedi. Herkesin kendi hinterlandı içerisinde sorunların çözümüne yönelik çalışmasının, totalde tüm sorunların ortadan kaldırılması anlamına geldiğini belirten Altuğ, bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarla ortak akıl çerçevesinde çalıştıklarını, aynı şekilde Makine Mühendisleri Odası ile de işbirliğine açık olduklarını dile getirdi.

İlimizde gıda makineleri imalatı konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını ve imal edilen makinelerin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımının yapılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu sektörle ilgili ilerleyen zamanlarda Kalkınma Ajansı Sakarya Şubesi ile birlikte Sakarya'da bir fuar organize etmeyi planladıklarını dile getiren Altuğ ayrıca, ilimizdeki makine imalatçılarının bir çatı altında toplanmasını sağlamak amacıyla birlik kurulmasına öncülük ettiklerini dile getirdi.

Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kara,  ülkemizde çoğu sorunun çözümünün sanayileşmek ve üretmekten geçtiğine inandıklarını ifade ederek, bu düşüncelerini paylaşmak ve hayata geçirmek adına ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paydaş olmak istediklerini, bu doğrultuda çalıştıklarını belirtti.

Enerji verimliliği konusunun ülke ekonomisi açısından önemine değinen Kara konuşmasının devamında enerji ithalatının senede 10-12 milyar dolara varan ciddi rakamlara mal olduğunu, bu konuda özellikle işverenler ve sanayi sektörü temsilcilerinin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Enerji verimliliği konusunda halkın bilinçlendirilmesinin son derece önemli olduğunu belirten Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Vedat Dedeoğlu, bu konuda doğalgazın konutlarda güvenli kullanımı, LPG'lerin araçlarda emniyetli kullanımı ve enerji verimliliğinin sağlanması konularında çalışmalar yaptıklarını, konu ile ilgili panel ve konferanslar düzenlediklerini dile getirdi.

Dedeoğlu ayrıca, gıda makineleri imalatının da sektör olarak kendileri için çok önemli olduğunu ve SATSO tarafından düzenlenecek olan söz konusu sektörel fuarın organizasyonuna destek olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 15/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::