Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan MÜSİAD heyeti Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan A. Akgün Altuğ birlik, beraberlik ve ortak akıl çerçevesinde Sakarya'ya hizmet etmek amacında olduklarını belirterek “Elbette hepimizin siyasi, sosyal, kültürel farklılıkları vardır. Ama ortak noktamız Sakarya'dır. İlimizin sorunlarını bir masa etrafında toplanarak el birliği ile çözmeliyiz.” dedi.

Genel çerçeveden bakıldığında sosyal adaletin çok önemli olduğunu ve herkesin yaşam standardının birbirine yakın olması için ekonominin sağlıklı işleyebilmesi gerektiğinin altını çizen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, bunun da ancak sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin işbirliği ile gerçekleşeceğini ifade etti.

Altuğ ayrıca “yeni sanayi alanları üretmeli ama tarım alanlarına dokunmamalıyız” diyerek toprak yapısı itibariyle ilimizde uygun alanlarda uygun organize sanayi bölgeleri kurulması gerektiğini ve OSB alanlarının dışında sanayileşmeye kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini, ilimizdeki verimli tarım arazilerinin korunmasının çok büyük önem arz ettiğini  vurguladı.

Ekonominin seyri üzerine de bazı açıklamalarda bulunan Altuğ, işsizliğin ülkemiz için önemli bir yapısal sorun olduğunu bunu çözmek içinde özellikle istihdam üzerindeki aşırı yüklerin hafifletilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. İşveren için önemli bir yük olan kıdem tazminatının yerine de yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirten Altuğ, işsizlik fonunda biriken önemli parasal kaynağın mesleki eğitime yönlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Altuğ ayrıca, işverenlerin üzerindeki vergi yüklerini hafifletmenin dış pazarlarla rekabet için yeterli olmadığını buna ilaveten girdi ve enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine de değinerek bu maliyetlerin aşağılara çekilmesinin ülke ekonomisinin gelişmesine önemli katkılar yapacağına inandıklarını belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halit İnci ise, Sakarya'nın eşraf özelliğinin olmaması sebebiyle ilin sorunlarının çözümünün bir hayli zaman aldığını ve bir çoğunun çözülemediğini dile getirdi. Ülke ve il ekonomisinin gelişiminin kayıtlı istihdamla doğru orantılı olduğunu belirten İnci, insanlar arasındaki gelir eşitliğinin de sağlıklı bir ekonominin önemli göstergelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 16/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::