Estetik duyarlılığa sahip, ulusun ve insanlığın sanat değerlerini koruyan bir Sakarya için çalışan SASTO ilimizdeki sanat çalışmalarına her zaman destek veriyor.

Sanatla iç içe olan toplumlarda konsantrasyon ve motivasyon seviyesi yükselmektedir.  Bu  konsantrasyonun  üretime ve üretimin kalitesine de yansıdığını iyi bilen SATSO, sanatın gerek insanların gerekse şehir hayatındaki yerinin önemine inanıyor ve hayata lezzet, estetik katan, hayatın naif tarafı olan sanata ayrı bir değer veriyor.

Sanata verilen bu önemin ve desteğin en son göstergesi, SATSO Hizmet Binası fuayesinde Vali Mustafa Büyük'ün katılımıyla açılan Nilgün Hun Sanat Atölyesi Resim Sergisi oldu.   

Vali Mustafa Büyük ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ'un açılışını yaptıkları sergide Hun Art Atölyesi öğrencileri  tarafından yapılan yağlı boya resimler yer alıyor.  

Serginin açılışında konuşan Vali Mustafa Büyük; “Sakarya'da bu tarz sanatsal faaliyetlerin yapılıyor olması ve kurumlar tarafından desteklenmesi oldukça memnun edici. Bundan sonraki süreçte de bu faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ ise oda olarak ilimizdeki sanatsal faaliyetlere imkanlar dahilinde destek verdiklerini belirtti. Sergi açılışına gösterilen ilginin de kendilerini mutlu ettiği ifade eden Altuğ, konuşmasının devamında şehirdeki sanatsal faaliyetlerin artışının ekonomik gelişmişliğe bağlı olduğuna dikkat çekti.     

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Nilgün Hun Sanat Atölyesi tarafından açılan Resim Sergisi 15-25 Haziran tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Haber Tarihi : 16/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::