ALTUĞ:  Gelişmiş ilk 10 ekonomi arasında yer almanın yolu üretmek ve ürettiğini tüm dünyaya satmaktan geçer.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEP) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve beraberindeki heyet Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan A. Akgün Altuğ, Sakarya'nın sosyo-ekonomik durumu, SATSO'nun tarihçesi, gelişimi ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Altuğ, Sakarya'nın hem sanayi hem de tarım alanında geliştiğini belirtti. Ayrıca Sapanca Gölü'nün ilimiz için çok önemli bir içme suyu kaynağı ve doğal güzelliği olduğunu söyleyen Altuğ, gölün korunması ve kirliliğinin önlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Altuğ, ilimizde bulunan Şeker Fabrikasının kota sorununa da değinerek bu sorunun çözümünü beklediklerini dile getirdi. Altuğ: “Türkiye'nin, en gelişmiş ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefine ulaşmasının yolu üretmek ve ürettiğini tüm dünyaya  satmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bundan dolayı ülke refahının ve ekonomisinin gelişmesinin tek yolu üretmektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEP) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu dünyada üretilen ürünlerin ve harcanan paraların %50'sinin beslenmeye gittiğini belirterek tarım ve hayvancılığı hak ettiği konuma getireceklerini dile getirdi. İlimizde yaşanan Şeker fabrikasının kota sorunu ile ilgili olarak da konuşan Pamukoğlu, Türkiye'nin dünyada şeker pancarı üreten 3 ülkeden biri olmasına rağmen kota sorunu nedeniyle pazardan hak ettiği payı alamadığını ve istenilen konumda olmadığını, bununda  ülkeyi geriye götürdüğünü ifade etti. Osman Pamukoğlu,  Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunun da altını çizerek bu genç nüfus potansiyelinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 18/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::