Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri şehrin iş dünyası dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile istişarede bulunmak  üzere bir araya geldi.

Düzenlenen organizasyon SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ileYönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde; Sakarya MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, Sakarya TÜMSİAD Başkanı Ahmet Ölmez, SASİAD Başkanı Ümit Karayaka, Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz ve derneklerin yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Söz konusu Sakarya SİAD istişare toplantısında gündem Sakarya’nın gelişimine yönelik yapılan kurumsal çalışmalar, bu çalışmalar çerçevesinde yapılacak işbirlikleri ve ortak çalışma imkanları ele alındı.

Toplantıda şehir için neler yapılması gerektiği ve ekonomik olarak kalkınma projeleri hakkında konuşuldu. Sık sık işbirliği ve birlikte hareket etmenin öneminin bahsedildiği organizasyonda STK başkanları ve temsilcisi söz alarak beklentiler hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, “Bizler birbirini tamamlayan kurumlarız. Şehrimiz adına ürettiğimiz projelerde işbirliği yaparak el birliği ile büyümeliyiz. SATSO iş dünyasının çatı kuruluşu, diğer stk lar ve iş dünyası derneklerimiz de tamamlayıcımızdır. Beraber el ele verip şehrimiz ve ülke ekonomimizin gelişmesi gayret edelim” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise iş dünyası temsilcilerin bir araya gelerek STK’ların birbiri ile iletişimini koparmaması gerektiğini belirtti.

Altuğ “Bu yaptığımız bir istişare toplantısı. Ekonomi tabanlı STK’lar ile bir araya gelip şehrimiz ve ekonomimiz için fikir alışverişi yapmaya gayret ediyoruz.

Şehir adına yapılan çalışmalarda benzerlikler ya da eksik tarafların tamamlanarak tüm ekonomi tabanlı STK’ların işbirliği ile yürütülmesinden yanayız. Benzer çalışmalar için ayrı ayrı enerji harcanması yerine güç birliği sağlanarak büyük projeler üretmek daha verimli olacaktır düşüncesindeyiz.

Gerekli işleri sizlerle birlikte yürütme amacındayız, bir komisyon kurarak böyle sorunları ortadan kaldırmak için birlikte çalışalım istiyoruz. Hem proje üretelim hem var olan projeleri sonuca ulaştıralım istiyoruz. Üyelerimiz ve Sakarya bundan büyük fayda görecektir.” dedi.

Şehrin ekonomik ve sosyal gelişimi hakkında görüşlerini ileten Başkan Altuğ, sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düştüğünü belirterek “Seçim öncesinde adaylarımıza sorunlar ve çözüm önerileri raporu hazırlamıştık bunu takip etmemiz gerekiyor. Sakarya’da ekonomik anlamda gelecek vaat ediyor. Ekonomideki gelimelerle kentleşme ve sosyo kültürel yaşamdaki gelişmeleri birbirine eşitlememiz gerekiyor.

Sakarya MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, “MÜSİAD olarak şu andaki hedefimiz üyelerimizi dış ticaret konusunda eğitip ihracata nasıl yönlendiririz konularında eğitimler vermektir. 5 sene önce başlattığımız ‘Genç Ticaret Köprüsü’ adı altında devam eden programımız çok verimi oldu. Gelişmek ve büyümek için yarını beklememek gerekiyor.” diyerek projeleri hakkında bilgi verdi.

Sakarya TÜMSİAD Başkanı Ahmet Ölmez, Sakarya’nın üretim potansiyelinin çok yüksek olduğuna vurgu yaparak TÜMSİAD olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ölmez konuşmasında Biz Sakarya olarak savunma sanayi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sadece büyük firmalar ile değil, küçük firmalar ile de savunma sanayiine tedarikçi olma hedefimiz var. Taşın altına herkes elini koymalı ve bu şehri, bu memleketi daha ileriye götürmemiz lazım.  

Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, “Ekonomi bakımından daha güçlü bir Sakarya için sizlerle işbirliği içinde ve birbirimizi destekleyerek nice projeler başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

SASİAD Başkanı Ümit Karayaka, “Organize Sanayi Bölgelerimizde ciddi üretimler var ve ülke genelinde potansiyeli çok yüksek firmalara sahibiz. Ancak, Sakarya’nın üretim potansiyelinden halk bile haberdar değil. Fuarlar bu konuda çok faydalı. Sanayicimizin potansiyelini tanıtma konusunda da yapılan fuarlardan da büyük verimlilik alınmaktadır. Bu nedenle ilimize bir fuar alanı kazandırılması gereklidir.” dedi.

Toplantının sonunda her sivil toplum kuruluşunun üzerinde çalıştığı projelerin bir sonraki toplantıda tekrar gözden geçirilerek ortak çalışma platformu hazırlanarak çalışmalar devam edecek. Bunun dışında valilik belediye başkanları ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği ile çalışmalar yürütülmesine karar verildi.

Haber Tarihi : 16/5/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::