Sakarya'nın İhracatını ve İthalatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) Kapsamında Düzenlenen “İthalat Mevzuatı ve Dış Ticarette Kullanılan Belgeler”  konulu eğitimi Dış Ticaret Alanında Faaliyet Gösteren Firmalarımızdan Temsilcilerinin Katılımı ile  19 Haziran 2010 cumartesi günü gerçekleştirildi.  

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle ilimizin dış ticaretini geliştirmek amacıyla uygulamaya koyulan ve eğitim aşaması yoğun programlarla devam eden Sakarya'nın İhracatını ve İthalatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) başarıyla sürdürülmektedir.  

 

 

Proje kapsamında, firmalara yönelik yoğun eğitimler verilirken,  uygulamaya yönelik gerçekleştirilen toplantılarla da firmalarımız dış ticaret konusunda bilinçlendiriliyor.

 

Sakarya'nın İhracatını ve İthalatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) dahilinde düzenlenen  

 “İthalat Mevzuatı ve Dış Ticarette Kullanılan Belgeler” konulu eğitimde Gümrük Müşaviri Ersel Yüksek tarafından katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

 

Eğitiminin Sabah bölümünde; İthalat mevzuatı hakkında genel bilgilerin yanı sıra, antrepo rejimi, dahilde işleme rejimi, bedelsiz ithalat, mahrece iade ve diğer ithalat mevzuatı konuları katılımcılara uygulamalı örneklerliyle anlatıldı.

 

Eğitimin öğleden sonraki bölümünün ağılı konusunu ise; dış ticarete kullanılan belgeler oluşturdu. Konu kapsamında A.TR ve EUR.1 Dolaşım belgeleri, Menşe Belgeleri, Fatura Beyanı, Dahilde İşleme İzin belgesinin çıkartılması, yatırım teşvik belgesi ve Dahilde İşleme İzin belgesi konularında katılımcılara örnekleriyle detaylı bilgiler sunuldu.  

 

 

SATSO ve SAÜ işbirliği ile yürütülen SAİGEP Projesi kapsamında benzer toplantıların düzenlenmesine devam edilerek, dış ticaretle iştigal eden firmalarımızın sorunlarının çözümü için yapılması gerekenler üzerinde çalışılacak ve firmalarımızın ihracata yönlendirilmesi için uğraşlar verilecektir.

Haber Tarihi : 21/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::