Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın bünyesinde kurulan Münevver Şenduran İTİL yönetimindeki Türk Müziği Topluluğu'nun beklenen konseri,  Kırkpınar Şenlikleri kapsamında gerçekleşti.

30 kişilik kadrosu ve sürpriz konuklarıyla SATSO Türk Müziği Topluluğu'nun hazırlamış olduğu konserin birinci bölümünü Rumeli şarkıları oluşturdu.  Birinci bölümün sonunda sahne alan sanatçı Müjdat Özkoç, dönülmez akşamın ufkundayım ve leyla ile seyircileri büyüledi.  Büyük alkış alan sanatçı, unutulmaz anlara imza attı. Konserin ikinci bölümde ise 1999 depreminde yitirdiğimiz Bestekar Ziya Taşkent'in eserleri koro üyeleri tarafından solo olarak icra edildi.  Sürpriz solist olarak sahne alan İnci Yaman ise TRT sanatçısı tavrı ve müthiş sahne performansıyla adeta tiyatro alanını çınlattı. ''Kars Ardahan Erzincan Benim '' şarkısı seyircilerle birlikte ayakta söylendi. Koro Şefi Münevver Şenduran İTİL de sürpriz şarkısıyla unutulmaz bir gece yaşattı. SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ konser sonunda konuk sanatçılar ve Münevver Şenduran İTİL'e çiçeklerini takdim ederken teşekkürlerini ilettiler. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu'da konseri izleyenler arasındaydı. Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluşan  SATSO  Türk Müziği Topluluğu'nun hazırladıkları  konser ücretsiz izlendi.

Haber Tarihi : 29/6/2010