Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 30 Haziran 2010 Çarşamba günü, saat 15:00'te yapılan Haziran Ayı olağan meclis toplantısı SATSO TV'den canlı olarak yayınlandı.

Haziran ayı olağan meclis toplantısı Vali Mustafa Büyük ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın katılımı ile gerçekleşti.

Meclis Başkanı Engin Özkoç'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantı SATSO TV'den de canlı olarak yayınlandı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, konuklara ve Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında; “Yaklaşık 10 bin kayıtlı üyemiz,  32 meslek komitemiz, 90 meclis üyemiz var. Bunların yanı sıra Tabii Meclis üyelerimiz ile birlikte büyük bir aileyiz.” diyerek SATSO'nun kentin en büyük meslek örgütü olduğunu dile getirdi.

 

Özkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız kentin daha yaşanabilir, daha güvenli, eğitim düzeyi yüksek, ekonomisi güçlü, üretken, yarınlarına güvenle bakan bir kent olabilmesi için bu aile el birliği ile çalışmaktadır. İşlerimizde başarılı olmaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk gereği aldığımız görevlerde başarılı olmaya çalışıyoruz. Bu kentin dinamiklerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

 

Amacımız; sevgili başkanımız Akgün Altuğ'un da söylediği gibi ortak akılla daha güzel ve daha iyi yarınlara baka bilmek. Bu amaç etrafında birleşen bizler, Valimiz Mustafa Büyük ve Emniyet Müdürümüz Ali Bilkay ile görev yapmaktan onur duyacağız.”

 

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç konuşmasını şu şekilde tamaladı: “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, bu şehrin en büyük meslek örgütü olmasının yanı sıra ekonomisinin de dinamosudur. İş ve aş veren, üreten, ilimize ve ülkemize katma değer sağlayarak ekonomik gelişmeyi tetikleyen mensuplarımız bu şehrin temel değerleridir. Dolayısıyla şehirdeki her olayda, projede yada gelişmede söz söyleme hakkına sahiptirler. Bu şehre aidiyetin bilinci ile çalışan üyelerimizin temel amacı; müreffeh bir kent idealine ulaşmak, gelecek nesillere modern bir şehir bırakmaktır. Buda ancak, ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşların ortak bir platformda toplanarak el birliği ile çalışması ile mümkün olacaktır. SATSO şehirdeki akıl ve güç birliğini sağlamak için üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmekte ve öncü rol oynamaktadır. Bundan sonraki süreçte de Sayın valimiz önderliğinde ilimizi mutlu yarınlara taşımak için yapılacak her çalışmada yer alacağımız bir kez daha yinelemek isteriz.”   

SATSO Meclisine hitap eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Şeffaflığı ile öne çıkan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kenti birlikte yönetmeyi prensip edinen yönetim anlayışına sahip biriyim. Sakarya'nın 500 bin hektarlık tarım arazisinin sadece 20 bin hektarı sulanabilir tarımda kullanılmakta. İlimiz Gayri Safi Milli Hasıla'sını yüzde 25'ini ve istihdamın ise yüzde 50'sini tarım teşkil etmektedir.” diyerek ilin ekonomisinde tarımın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.  

 

Vali Mustafa Büyük konuşmasının devamında “Özel sektörlerin kamu yatırımlarına oranla önde gittiği Sakarya'nın,  Yaşanabilir Kentler değerlendirilmesine göre ise avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Tüm sektörleri olumlu veya olumsuz etkileyen eğitim ve sağlık alanında ki alt yapıda ciddi eksiklikler ve sıkıntılar var. Bu alanlarda yapılması gereken daha çok yatırım var. Tanınmışlık, bilinirlilik ve marka olarak öne çıkmamız gereken konularda yetersiz kaldığımız görülüyor. Halen Adapazarı'mı yoksa Sakarya'mı netleştiremiyoruz” dedi.

 

Büyük “ilde yeni gelişen fidancılık gibi bazı yeni sektörler beraberinde diğer sektörleri de olumlu yönde etkilemekte. Turizm ve kültür-sanat alanında da Türkiye ortalamasının oldukça gerisindeyiz. Bu sebeple bu sektörlere yönelik yatırımlara ilgi duymalı ve desteklemeliyiz. Kamu kurum ve kuruluşları,  sivil toplum örgütleri ve belediyelerimiz ile Sakarya'nın menfaatine olacak ortak hedefler de ortak faaliyetler gerçekleştirmeliyiz. Bu çalışmalarda üzerime düşeni yapacağım. Şehri yöneten idari amir olarak sorumluluk bünyemdeki tüm kurum ve kuruluşlar ile istişare edip, ortak hareket etmede,  itilafları ortadan kaldırmada önemli rol üstleneceğim. Bunun için söz veriyorum” dedi.

 

Vali Büyük “İlimizi muasır medeniyetler çerçevesinde daha üst sıralara taşımak adına daha somut önerileri ortaya koymak ve hedefler belirlemek için herkesimin destek vereceğini umut ediyorum. Yaşanabilir şehrin bir ölçüsü de güvenliktir. Sakarya'da Asayiş verileri olumsuz değil. Problemli bir durum gözükmüyor. Türkiye sıralamalarında ise İlimiz Asayiş olaylarında ortalarda yer almaktadır. Türk Ticaret Bankası'nın eski binası İlimizin tarihine önemli derecede ışık tutmaktadır. Çok güzel bir hikayesi de bulunan bu binanın Kent Müzesi olarak hizmete açılarak gelecek kuşaklara miras bırakabiliriz” diye konuştu.

Haber Tarihi : 29/6/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::