Altuğ: “Amacımız yakın coğrafyamızdaki insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir il haline gelmektedir.”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yöneyim Kurulu Üyeleri, ilimize yeni atanan Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin'i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar  dilediler.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yaptıkları bu nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden  Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, Sakarya gibi tarımsal manada çeşitli ve geniş imkanlara sahip bir ilde görev yapacak oluşundan dolayı heyecanlı olduğunu ifade etti.  

SATSO heyeti adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, Oda olarak tarımsal üretimle ve ticaretle uğraşan bir çok üyeye sahip olmalarından dolayı         tarım konusunda çok ilgili olduklarını dile getirdi. Sakarya'nın tarım, sanayi ve ticaret üçgeninde gelişen bir il olduğuna değinen Altuğ, dolayısıyla tarım il müdürlüğünün Oda için  özel ve önemli bir birim olduğunu belirtti.

İlimizin aynı zamanda ülkenin önemli bir tarım merkezi olduğuna da değinen Altuğ, bu önemin bilinci ile Oda bünyesinde Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonu kurduklarını ve bu komisyonun ildeki diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Özellikle süt ve besi hayvancılığı yetiştiriciliği konusunda önemli bir proje üzerinde çalışan komisyonun, ilimizde Tigem'e ait bulunan arazi kiralayıp bu alanda süt, damızlık ve besi hayvancılığı yetiştiriciliği konusunda bir proje yürüttüğünün de bilgisini verdi. Bu çalışmanın SATSO, Adapazarı Ticaret Borsası ve Ziraat Odası'nın da içerisinde yer aldığı üçlü bir organizasyon tarafından yürütüldüğü bilgisini veren Altuğ, lokasyon olarak çok önemli bir noktada bulunan Sakarya ilinin gerek metropollere yakınlığı gerekse yoğun nüfuslu bölgelere kısa sürede ulaşma avantajına sahip olduğunu da dile getirdi.  “Amacımız yakın coğrafyamızdaki insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir il haline gelmektedir” diyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, ilimizdeki verimli tarım arazilerinin miras yolu ile sürekli parçalandığını ve bununda ölçek ekonomilerinde işletmeleri verimli işletmeler olmaktan uzaklaştırdığını belirtti. İlimizde arazi toplulaştırması ve sulama projelerine öncelik verilmesi gerektiğini belirten Altuğ, yakın bir zamanda kadar Sakarya'nın hayvan yetiştiriciliği ve hayvansal üretimde Türkiye'nin Hollanda'sı olduğunu belirterek, “Bölgemizde havyan yetiştirme potansiyelini tekrar harekete geçirmek istiyoruz. Bunun içinde ortak projelerde yer almak, yaptığımız çalışmalarda sizleri de yanımızda görmek arzusundayız.” diyerek ilimizdeki tarımsal potansiyelin harekete geçmesi için kurumlararası işbirliğine ihtiyaç olduğuna değindi.

Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, Sakarya'nın parçalı arazi yapısı ile sıkıntılı bir il olduğunu ifade ederek, büyükşehir sınırlarının çok geniş olmasının hayvan yetiştiriciliği konusunda bir takım sorunlar doğuracağını belirtti. “İlin metropollere yakınlığı önemli bir avantaj. İklimi hayvan yetiştiriciliğine çok uygun. Arazilerin parçalı oluşu verimi düşürmekte, mutlak surette arazi toplulaştırması yapılmalı. Hayvan yetiştiriciliği konusunda ruhsatlandırmayı çözmeli, yetiştiriciliğin ruhsatlı ahır ve çiftliklerde yapılmasını teşvik etmeliyiz. İlin sahip olduğu bu önemli potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Bu konuda Bakanlığın da bir çok desteği var. Bu yolda ciddi anlamda mesafe kaydedebiliriz.  İlin sahip olduğu meraları da ıslah edilerek hayvancılığın hizmetine sunabiliriz.” diyen Keskin, SATSO'nun yapacağı çalışmalarda yer almaktan ve destek vermekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Haber Tarihi : 29/6/2010
PAYLAŞ
Son Haberler ::